Swift

Katerina Diamond - A ​tanár

"Azt ​​hiszed, tudod, kiben bízhatsz? Azt hiszed, tudod, mi a különbség jó és rossz között? Tévedsz…
Egy exkluzív devoni fiúiskola igazgatóját holtan találják az iskola aulájában; felakasztotta magát. Néhány órával korábban egy csomagot talál az íróasztalán, és azonnal tudta, ki és miért üzent neki ily módon. És azt is, hogy mi az üzenet: elérkezett a vég.
És ez csak az első a furcsa halálesetek vagy éppen különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkosságok sorában, amelyeknek az exeteri rendőrség két nyomozója: a zaklatott múltú Imogen Grey őrmester és a társa, Adrian Miles próbálnak a végére járni. Ahogy egyre jobban belegabalyodnak a korrupció, a hazugságok és a kizsákmányolás hálójába, minden egyes lépéssel közelebb kerülnek egy félelmetes titkokhoz, amelyet évtizedek óta őriznek a közösség legbefolyásosabb tagjai. És amikor a két rendőr végül rájön, valójában mi is motiválja a gyilkost, vajon tényleg meg akarják majd állítani?
Katerina Diamond Angliában hatalmas sikert aratott regénye letehetetlenül izgalmas, feszültséggel teli olvasmány az erőszakról, a bűnről és a bosszúról."

A kezdés szerintem erős volt és figyelemfelkeltő, mivel Jeffrey utolsó napját követhetjük végig, amint öngyilkos lesz, mégis valaki ráhatására hozta ezt a döntést. Mi lehet az az indok, amiért valaki felakasztja magát?
Ezután a történet több szálon kezd el futni, és néhol kellett egy kis idő, amíg fel tudtam venni a ritmust, és magam is el tudtam mélyülni. 
Adrian a tönkrement házasságból kilépve a munkájába temetkezett, viszont egy rosszul sikerült nyomozás hatására fél éves kényszerpihenőre küldték. A pihenőt letöltve visszaáll a munkába, és egyensúlyozik a gyermeke és a nyomozások között. Csakhogy ne legyen egyszerű a feladata, társat is kap, aki szintúgy valami hibát követhetett el, amiért áthelyezték, de mivel egyikük sem túl szociális, ezért nehezen indul meg az ismerkedés.
Adrian egyből egy furcsa gyilkosság nyomozásába kezd bele, ahol hamarosan kiderül, egy sorozatgyilkost keresnek. Befolyásos embereket gyilkol meg elképesztő kegyetlenséggel és kínzásokkal, és nem lehet tudni, mi a kapcsolat köztük.
Eközben Abbeyt még egyetemi posztban láthatjuk, akit egy bulin a mértéktelen ivást követően megerőszakolnak, de az iskola nem hisz a lánynak, csak az apja támogatja. Maga mögött hagyja az iskolát, hogy el tudja feledni a rémségeket, és egy idő múlva miután apja elveszti munkáját. Abbey rákényszerül a család eltartására... Ekkor találkozik munkatársával, Parkerrel. Elsőként csak ismerkednek, majd egymásba is szeretnek, ahol is kiderül, mindkettejüknek van takargatnivalója
Ekkor már sejthető volt, hogy esetleg hol lehet összefonódás, de én inkább most csak sodródni akartam, és próbáltam nem találgatni. :)
Ahogy kerülnek elő a holttestek, egyre kíváncsibbak leszünk hogy ki, és mi okból szedi ilyen kegyetlen módon az áldozatait, és nem értjük, hogy lehet valaki ennyire aberrált...
Csakhogy ekkor érkezik a fordulat, mert a gyilkosnak olyan nyomós érvei vannak, amit tudván már az olvasó jobban szimpatizál a gyilkossal, mint a kegyetlen halált haló áldozatokkal... Ez számomra nagyon is furcsa volt, hiszen nem gondoltam volna, hogy önszántamból egy gyilkosnak akarnék szurkolni, hogy sikerüljön elkapnia mindenkit. 
Szerintem van csavar a regényben, izgalmas, és olvastatja magát, bár igazából én úgy éreztem, az utolsó harmad már kicsit inkább lefelé kezdett ívelni, és vesztettem az érdeklődésemből. Egy szenzitívebb embernek ezt a regényt nehezebb lenne olvasnia és talán nem is ajánlanám a brutalitása miatt, de aki bírja a pacalt és nem félti a gyomrát, az mindenképp vegye kézbe!
A könyvet a General Press Kiadó jóvoltából volt lehetőségem elolvasni, amit ezúton is nagyon szépen köszönök! :)
A könyvet ide kattintva 20%-os kedvezménnyel van lehetőséged megvásárolni.

Ez is érdekelhet...

0 megjegyzés

Flickr Images