Swift

Julie Klassen - A ​portréfestő lánya

"Stephen ​​Overtree százados épp egy meredek sziklaösvényen kaptat felfelé a festői szépségű devoni partvidéken. Megbízhatatlan bátyját, Wesley-t keresi, hogy rábírja, térjen végre haza, és legidősebb gyermekként igazgassa a családi birtokot. Helyette azonban csak egy lányt talál a sziklaszirten állva, aki furcsán ismerősnek tűnik számára… A különös szépségű, ám naiv Sophie Dupont-t tehetetlen dühe vezette a meredély szélére. Nem elég, hogy megbízott egy férfiban, aki aztán összetörte a szívét, de faképnél is hagyta őt – ráadásul várandósan. Kétségbeejtő helyzetéből Stephen Overtree kínál neki kiutat, aki, miután rájön, hogy Sophie a fivére gyermekét hordja a szíve alatt, felajánlja a lánynak, hogy feleségül veszi. Sophie, hogy elkerülje a botrányt, igent mond az ajánlatra. Vajon megbánja hirtelen elhatározását, amikor újra felbukkan Wesley, és a bocsánatáért esedezik? Vajon a gyermeke apja és a férje iránt érzett egyre növekvő vonzalom között őrlődve rálelhet a boldogságra? 

Julie Klassen magával ragadó történetében egy kilátástalan helyzetből menekülő fiatal nő és egy szigorú katona egymáshoz vezető útjáról olvashatnak a történelmi romantika rajongói."

A fülszöveg elég sokatmondó, igazából elárulja szinte teljesen, hogy mit is fogunk kapni a regénytől. Én azért választottam ezt a regényt elolvasásra, mert kíváncsi voltam, milyen helyzeteket szülhet, hogy az egyik testvértől van Sophienak gyermeke, mégis a másik testvérhez megy férjhez? 

A körülmények kényszerítették a nőt döntésre, hogy elfogadja a százados ajánlatát, és feleségül menjen hozzá. Csakhogy Stephenről nem hallott túl sok pozitív véleményt Sophie, még testvérétől, Wesleytől sem... Elég agresszív az elmeséltek alapján, és nem véletlenül nem várja haza senki. Mégis a nőnek nem igazán engedi a helyzet, hogy más utat válasszon így elfogadja a házassági ajánlatot...

Az esküvő nem várhat a születendő gyermek miatt, így csendben, gyorsan zajlott le a ceremónia, és a családok is csak levélben értesültek az esetről. Sophiet szívesen fogadja az Overtree család, és mivel Wasleynek nyoma sincs, könnyen be is illeszkedik. Azonban a századosnak vissza kell utaznia a frontra, miközben mégis kezdenek egymásba szeretni. 



Szerintem nagyon sok belső feszültséget ad az olvasónak a regény, és ez is egy egynapos olvasmány. Egyszerűen vártam a csattanót, amikor Wasley hazatér, és minden kiderül. Ezen felül azért egy kiszámítható regényről beszélünk, és nem kell zseninek lenni, hogy sejtsük, mi fog történni pár oldallal vagy mondjuk fejezettel később. Viszont ha az olvasó el tud ettől vonatkoztatni, akkor nagyon jó kikapcsolódást fog biztosítani. :)

A romantika kedvelőinek mindenképpen ajánlom elolvasásra, de aki még csak most kóstol bele a műfajba, annak talán túl szirupos és kiszámítható lenne. 

A könyvet a General Press Kiadó jóvoltából volt lehetőségem elolvasni, amit ezúton is nagyon szépen köszönök! Ha a regény felkeltette az érdeklődésed, ide kattintva 20 %-os kedvezménnyel van lehetőséged megvásárolni.



Ez is érdekelhet...

0 megjegyzés

Flickr Images