Swift

Catherine Anderson - Szélbe ​írt sorok



FÜLSZÖVEG:

Miután évekig félelemben élt, Amanda Banning úgy dönt, elmenekül a férjétől, és Oregonba költözik a kislányával, hogy új életet kezdjen. Barátok és pénz híján ez azonban meglehetősen nehéznek bizonyul. A megpróbáltatásokkal teli mindennapokban titkos vágyait papírfecnikre írja, és mindet szélnek ereszti, így tartva életben a reményt, hogy egyszer minden jobbra fordul, és újra megtalálhatja a boldogságot. 

A szélbe írt sorok rendre Jeb Sterling földjén kötnek ki, és a férfinak fogalma sincs arról, hogy a birtokán szanaszét heverő üzenetek hamarosan megváltoztatják az életét. Nem érti, miért érzi szükségét, hogy Amanda segítségére siessen, amikor a nő háza egy jégvihar miatt átmenetileg lakhatatlanná válik. Talán az asszony bátorsága, talán a gyönyörű barna szeme a magyarázat, de bármi is legyen az, a férfi, aki már lemondott a szerelemről, eltökéli, hogy semmivel sem törődve valóra váltja Amanda álmait.


A regény olvasását követően az első benyomásaim között ezek a gondolatok szerepeltek a fejemben: túlzás, szirupos, ilyen nem létezik, már előre tudom mi lesz a vége...  Aztán pár fejezettel később teljesen eloszlottak ezek a gondolataim, és azt vettem észre, hogy kések a munkámban a szünetről, a buszon majdnem elfelejtettem leszállni, és alig aludtam, mert ki akartam olvasni! :)

Amanda szörnyű életet hagy maga mögött, és anyagi stabilitás híján nehezen él lányával. Majdnem halálra fagynak lányával a kemény téli időben, amikor Jeb Sterling rájuk talál. A nő előző tapasztalatai alapján nem bízik senkiben, legfőképp a férfiakban... Bár imádkozott egy segítő kézért, mégsem gondolta, hogy a levelek amiket szélnek eresztett, megváltoztathatják az életét.

Jeb egy jóképű, de magának való hapsi, aki úgy érzi, sose talál maga mellé egy megfelelő nőt. Persze minden megváltozik, mikor Amandát befogadja, és oltalma alá veszi. Nem is gondolná, hogy ilyen hamar képes beleszeretni bárkibe, és az élete fenekestül felfordul, amit a családja kimondottan jó szemmel néz. :)

Egészen idilli lenne a kép, ha nem vetne árnyékot kapcsolatukra Mark, az őrült fért, aki nem rest holtra verni feleségét, ha valamit nem az Ő kénye kedve szerint csinál. Emellett nehezíti a dolgukat, hogy egy gyerekről is lenne szó a válás során, és nem tudni, Amanda megnyeri-e a gyermek felügyeletét? 

Nehéz harcok elé néznek mindannyian, de szerencsére a szerető családi háttér sokat könnyít rajtuk, és ennek köszönhetően nagyobb biztonságban vannak. Chloe is nagyon gyorsan megtalálja a helyét, és élvezi, hogy végre finom ételt ehet, melegben alszik, és még barátra is lelt Bozó személyében. :) 

Izgalmas regény, és az elejétől leköti az olvasó figyelmét. Persze azért néha éreztem, hogy vannak túlzások, de ezeken át lehetett siklani, és nem rontották az olvasói élményt. A karakterek szerethetőek voltak, és kimondottan tetszett, hogy a könyv hangsúlyozta, mindig van kiút! Szerintem érdemes elolvasni a regényt, én bátran ajánlom akár karácsonyi ajándékként is! :)

A könyvet a General Press Kiadó jóvoltából volt lehetőségem elolvansi, amit ezúton is nagyon szépen köszönök! Ha felkeltette az érdeklődésed a regény, ide kattintva 20 %-os kedvezménnyel van lehetőséged megvásárolni. :)



Ez is érdekelhet...

0 megjegyzés

Flickr Images