Swift

Mönich Krisztina - Lélekemelő gondolatok

"Ezek a versek azoknak szólnak, akik úgy érzik, hogy életük felett a gondok hullámai készülnek összecsapni.
Szürke hétköznapokban könnyen keseredünk el, vagy csüggedünk, ha nehezen jönnek a sikerek, ha kevés a pozitív visszajelzés. Legyen szó pénzről, egészségről, kapcsolatokról, vagy a boldogságról.
Néhány lélekemelő gondolat segíthet felfedezni a benned rejlő erőt, a kiaknázatlan erőforrásokat, amik képesek éreztetni veled, hogy olyan életet élsz, amilyet szeretnél és hogy senkivel nem cserélnél!
Mönich Krisztina tapasztalta, hogy a szeretetnek és a hitnek hatalmas ereje van. Megerősít benne, hogy a helyes úton jársz, gyógyít, inspirál és felemel. Verseivel és az Angyalokkal együtt szeretne biztatást, reményt nyújtani."


Mikor nézelődtem, hogy mit olvasnék a jövőben szívesen, akkor bukkantam rá Mönich Krisztinára, és az akkor még hamarosan megjelenő verseskötetére. Már csak a borító is nagyon tetszett. Egyszerű, mégis azonnal megakad az ember szeme rajta. Számomra nagyon nagy plusz pontot jelent, hogy kemény borítást kapott. A mai könyvek között igazi gyöngyszem. És akkor el kell mondanom, a fülszöveg még ennél is jobb! :)
Szerintem mindenkinek jól esik ha valamilyen pozitív idézetet vagy verset olvas, és szerintem egy nagyon kedves gondolat egy verseskötetet készíteni, ami csak pozitív, boldog gondolatokat közvetít. És persze ezután kíváncsivá váltam, vajon milyen lehet Krisztina élőben?
Nagy szerencsémre Szegeden volt a könyvbemutató, így nem volt kérdés, ott a helyem. Egy nagyon barátságos fogadtatásban részesültem, az érkezésemet követően Krisztina odajött hozzám, bemutatkozott, és egy ajándékot nyújtott át. Tetszett, hogy mennyire közvetlen volt az ismeretlenekkel szemben is. 
Mikor elkezdődött a bemutató és Krisztináé volt a szó, a meghatódottságtól nagyon nagy erőre volt szüksége, hogy pár szót is tudjon szólni. De tudjátok mit? Ez így volt jó. Nem hiányoltam egy mondattal sem többet! Varázslatos kisugárzással rendelkezett, és teljesen átragadt rám a lelkesedése. Olyan ritka manapság mikor őszintén tud az ember egy ismeretlen sikerének örülni. De ott én is a többi résztvevővel éreztem azt az örömöt, és mérhetetlen büszkeséget, amiért valóra váltotta az álmát!
Nagyon kellemes érzésekkel tértem haza, teljesen feltöltött az esemény, és vártam, hogy belevethessem magam otthon a könyvbe. :)
Csupán 108 oldalas a kötet, mégis a tartalma sokkal többet nyújt. A versek több téma köré kerültek csoportosításra:
- Csoda - Hála
- Élet
- Isten - Angyali segítség
- Ne add fel! - Add magad!
- Szabadság - Álom
- Szeretet - Szerelem
Akár együltében elolvasható a kötet, de mégis érdemes megízlelni minden egyes verset. Egy vers sem túl hosszú, de a tartalma sokkal mélyebb szinte mindnek. Krisztina a szavakat nagyon ízlélesen válogatja meg, igazán tehetséges. :)
Bár ez az első kötet amit kiadott, remélem nem az utolsó. Jól esett a borongós délutánon bevackolni magam a takaró alá, és egy forró tea mellett olvasgatni a verseit. :)
Számomra egyébként a Szeretet - Szerelem és a Ne add fel! - Add magad! fejezet volt a legkedvesebb. :)
Gondoltam egy versel kedveskednék is Nektek ízelítőül szolgálva, hogy tudjátok, milyen csodaszép verseket találhatok a kötetben: 
Az élet szép

Az élet szép!
Ne hagyd hát, hogy kedvedet szegje, 
bú és bánat ráüljön lelkedre. 
Szabadulj fel, mint a madár, 
ki a felhők között messzire száll. 
Szárnyalj! 
Szíved legyen tiszta! 
Igazgyöngyként őrizz mindent, 
mire vágysz, mit adsz. 
Adj tiszta szívet szeretettel, 
szeretetet tiszta szívvel! 
Mindenkinek, ne sajnáld, 
hadd legyen boldogabb a világ. 
Szebb lesz minden, meglátod, 
a kék égen a Nap is felragyog. 
Bontogatja sugarait, 
a sötét felhőket messzire űzi. 
Fényével melengeti arcodat, 
simogatja hajadat. 
Neked adja a csodákat. 
Megkapsz mindent, mire szíved mélyén, 
vágytál már oly régóta.

/ Mönich Krisztina / 


A könyvet az Álomgyár Kiadó jóvoltából volt lehetőségem elolvasni, ezúton is nagyon szépen köszönöm Nektek! :)

Felkeltette az érdeklődésed? Ide kattintva 20%-os kedvezménnyel tudod megvásárolni, csupán 1599 Ft-ért. Ne hagyd ki a lehetőséget! ;)



Egy kis érdekesség: Hogyan készítsünk a kötetből karácsonyi ajándékot?

Általában ehhez a részhez a könyvhöz kapcsolódóan próbálok a nagyvilágból olyan információkat hozni, amivel a tudásunkat bővíthetjük. De most úgy gondoltam, egy karácsonyi ajándék ötletet osztok meg veletek. :)

Szóval egy szuper ajándék készíthető a kötet felhasználásával, ha valaki szereti a kézzel készített meglepetéseket. Én anyák napjára készítettem Anyunak egy hasonló meglepetést, így biztosan merem ajánlani, könnyeket fog csalni annak a szemébe, akinek szánod ezt a 'kis' meglepetést. :)

Szóval maga az ajándék nagyon egyszerű. A könyvben szereplő verseket saját kézírásoddal írd ki egy lapra, majd hajtogasd össze őket egyesével. Amint az összessel elkészültél, egy díszes dobozba gyűjtsd őket, és már kész is a meglepetés. 
Ha még van kedved kreatívkodni, egy befőttes üveget is nagyon szépen feldíszíthetsz, és abba teheted a verseket. Így minden napra jut egy-egy pozitív vagy lelkesítő versike, ami máris megszépíti az olvasó napját, nem beszélve arról, hogy milyen jól fog esni minden egyes alkalommal, mikor erre az ajándékra pillant, hiszen Te készítetted saját kezűleg! :)

~Harmatcsepp~

Ez is érdekelhet...

0 megjegyzés

Flickr Images