Swift

Ava Dellaira: Kedves halottak!


"Néha azok a legjobb levelek, amelyekre nincs is válasz. 

Egy angol házi feladattal kezdődik: írj levelet egy halottnak, mindegy, kinek. Laurel Kurt Cobaint választja, mert Kurt fiatalon halt meg, csakúgy, mint May, Laurel nővére, így talán megért egy kicsit abból, hogy Laurel min megy keresztül. Laurel nemsokára egyre több halottnak ír levelet – Janis Joplinnak, Heath Ledgernek, River Phoenixnek, Amelia Earhartnek, szinte abba sem bírja hagyni. Megírja nekik, mi történik az új középiskolában, és hogyan hullott szét May halála után a családja. 
De akármennyit segítenek is neki a levelek, nem tarthatja örökre távol magától az igazi életet. Múltjának kísértetei nem férnek bele az írott sorokba, és Laurelnek szembe kell néznie a gyermekkor lezárulásával, az imádott testvér elvesztésének fájdalmával és a felismeréssel, hogy egyedül mi formálhatjuk a sorsunkat."




Kedves Laurel!


Az első leveled Kurt Cobainnek írtad. Már akkor tudtam, különleges ízléssel rendelkezel. Bár mindez csak egy házi feladatnak indult, mégis lelked legsötétebb titkaid tártad elénk. Levélről levélre többet mutattál magadból, múltadból, és abból, milyen jó volt May-el, mikor még élt.... Minden egyes leveleddel egyre nagyobb súlyt cipeltem a szívemben, és nem értettem, hogy Te hogy bírod ki ezt a fájdalmat. 

Féltettelek, mikor barátokra leltél Natalie és Hannah személyében. Megértelek, hogy barátokat szerettél volna, akik nem tudnak a sötét múltadról, és nyugalmat találsz a társaságukban. De féltettelek azoktól a mindennapoktól, amikben ők élnek. A féktelen piálástól, lógástól, és az őket körülvevő férfiaktól. Laurel! Még olyan fiatal vagy! Túl fiatal ezekhez. Persze a testvéred elvesztéséhez is fiatal voltál... túl nagy súly nyomja a vállaid. Bár tudnék rajtad segíteni! Hidd el, szívesen megtenném! 

Én nem hibáztattalak May halála miatt. Nem tehettél arról, hogy Ő milyen életet választott. Nem a te hibád...

Mikor találkoztál azzal a Sky nevű sráccal, elsőként nagyon megörültem. Szurkoltam Neked, hogy észrevegyen. Aztán pedig szurkoltam, hogy jól süljön el a kapcsolatotok. Nem így történt... Ha nem lett volna elég rossz eddig is minden körülötted, most megindultál a zuhanásnak... NEM AKARTALAK TÉGED IS ELVESZTENI! 

Köszönöm, hogy befogadtál az életedbe, és megnyíltál előttem. A szemem egy percre sem maradt szárazon, gyászoltam Veled együtt, és hullajtottam könnyeim, minta ezzel bármit visszahozhatnék...

Szeretettel: Harmatcsepp


Kedves Ava Dellaira!

El sem hiszem, hogy ez életed első könyve! Büszke lehetsz magadra, mert hidd el, sok írót leköröztél! Nagyon tetszett, ahogy felépítetted a könyvet. Oldalról oldalra nőtt bennem a feszültség, egyszerűen nem tudtam letenni a könyvet. Az utolsó oldalig fenntartottad a figyelmem, egy percre sem lankadt. Biztosítlak, hogy innentől hű olvasód leszek, mert engem megnyertél magadnak! :)

Szeretettel: Harmatcsepp



Egy kis érdekesség: 21 sztár, aki 35 éves kora előtt halt meg

Legutóbb Amy Winehouse halálával kapcsolatban merült fel a 27-esek Klubjának neve. A klub többi tagjához – Jimi Hendrix, Janis Joplin, stb. – néhány napja sajnos ő is csatlakozott.

A stresszes életmód, az ital és drogok gyakran végigkísérik a hírességek karrierjét, azonban rengetegen vannak olyanok is, akiknek pont az előbb említett dolgok szakítják meg a karrierjüket. Ám ami a legtragikusabb, hogy az életüket is. Számos legenda hunyt el gyógyszerfüggőségben, valamint drogtúladagolásban – mindegyikük nagyon fiatalon.
Most huszonegy olyan sztárról lesz szó, akik többnyire függőségük következtében nagyon fiatalon, még 35 éves koruk előtt távoztak.

Amy Winehouse (1983. szeptember 14. – 2011. július 23.) a függőség legutóbbi áldozata. A néhány napja, 27 évesen elhunyt brit énekesnő régóta küzdött alkohol- és drogfüggőséggel, az elvonón is többször megfordult, ám minden kezelés sikertelennek bizonyult. Többször adott részegen koncertet, időnként azt sem tudta, hogy éppen melyik városban áll a rajongói előtt. Az óriási, méhkasra hasonlító hajáról ismert énekesnő pályafutása során két albumot jelentetett meg.


A Jackass egyik oszlopos tagja, Ryan Dunn (1977. június 11. – 2011. június 20.) néhány nappal a 34. születésnapja után hunyt el. Ő azonban nem a drogfüggőség áldozata lett. Bár az alkoholt egyáltalán nem vetette meg, halálát egy autóbaleset okozta. Az útról lesodródó Porsche 911 típusú autója egy fának való ütközés következtében azonnal kigyulladt, és gyakorlatilag semmi sem maradt belőle. Családja és barátai június 22-én vettek tőle végső búcsút.


A népszerű színésznő, Brittany Murphy (1977. november 10. – 2009. december 20.) mindössze 32 éves volt, mikor távozott az élők sorából. Brittany halálát megelőzően már régóta többféle gyógyszert szedett, így eleinte szinte logikusnak tűnt, hogy ez okozta a halálát. Azonban később szóba került, hogy az otthonában elszaporodott penészokozta Brit, majd később a férje halálát is, akit öt hónappal később szintén a lakásukban találtak meg holtan. A színésznőről édesanyja egy könyv írását is tervezte.



Az ausztrál színészt, Heath Ledgert (1979. április 4. – 2008. január 22.) manhattani lakásában találta eszméletlen állapotban a házvezetőnője, Teresa Solomon. A hét perc múlva kiérkező rohammentősök már nem tudták újraéleszteni a színészt, csak a halál beálltát állapították meg. A toxikológiai vizsgálat során különböző depresszió elleni szerek, és fájdalomcsillapítók nyomát mutatták ki a színész szervezetében, azonban az a mennyiség nem érte el a halált okozó adagot, így a színésszel az orvosi jelentések alapján szívleállás végzett.



Brad Renfro (1982. július 25. – 2008. január 15.) tizenkét éves korában kapta meg első filmszerepét, több mint huszonegy filmben, valamint két sorozatban is szerepelt.

A színész a kilencvenes években többször is címlapra került kábítószerbotrányai miatt. Holttestét barátnője találta meg Los Angelesben lévő lakásában, a vizsgálatok szerint pedig herointúladagolás végzett az alig 26 éves Renfróval.

Lisa „Left Eye” Lopes (1971. május 27. – 2002. április 25.) a TLC együttes egyik énekesnője volt. Az erőszakos, alkoholista családban felnőtt lány maga is küzdött alkoholproblémákkal. Barátja, Andre Rison házát felgyújtotta, elmondása szerint bosszúból, mert a férfi megverte őt – a rendőrségi fotón véraláfutás volt a száján. Miután kijött az elvonóról, örökbefogadott egy kislányt is. Az énekesnő második szólóalbumán és a negyedik TLC-abumon dolgozott, amikor a hondurasi La Ceibában autóbaleset érte, ekkor mindössze 31 éves volt. A Lisa által vezetett Mitsubishiben nyolc ember ült, azonban az énekesnő volt az egyetlen áldozat. A lány halálát a baleset során szerzett nyak- és fejsérülések okozták. Az anyósülésen utazó személy videokamerázott, így a balesetről felvétel is készült.


A többszörösen Grammy-díjra jelölt énekesnő, Aaliyah (1979. január 16. – 2001. augusztus 25.) a megemlékezésünk egyik legfiatalabban elhunyt tagja. A fiatal énekesnő pályafutása során három stúdióalbumot adott ki, valamint két filmben is szerepelt. A Bahama-szigeteken Rock the Boat című dalához forgatott egy videót, miután a munkát befejezték, Cessna 402B típusú kisrepülővel szerettek volna visszautazni Miamiba. A gép a felszállást követően irányíthatatlanná vált és pár másodperc múlva a földbe csapódott. A tragikus balesetet sem az énekesnő, sem a stáb többi tagja nem élte túl. Egyes információk szerint a gép a felszállási engedélyt sem kapta meg, a pilóta a saját felelősségére szállt fel.


Chris Farley (1964. február 15. – 1997. december 18.) egy amerikai humorista és színész volt, aki 1990 és 1995 között rendszeresen szerepelt a Saturday Night Live című műsorban. 1997 elejére leromlott Farley egészségi állapota, emellett folyamatos izzadása és kipirosodott bőre állandó beszédtéma volt. Halála előtt többször is volt elvonón, valamint elhízott emberekre specializálódott intézményben. 33 évesen hunyt el, holttestére bátyja talált rá chicagói lakásában. A toxikológiai vizsgálat alapján kábítószertúladagolás (morfium és kokain) végzett vele.


Biggie, avagy The Notorious B.I.G. (1972. május 21. – 1997. március 9.) is nagyon fiatalon, alig 25 évesen hunyt el a keleti part és a nyugati part közötti ellenségeskedés következtében. A rapper fél évvel 2Pac merénylete után hunyt el, szintén lövöldözésben. Sokan összefüggést látnak a két eset között, ugyanis úgy vélik, hogy a merényletet a kiadójuk rendelte el. Később Biggie özvegye, Faith Evans, valamint édesanyja, Voletta Wallace pert indított Los Angeles rendőrkapitánysága ellen, ugyanis szerintük az ő kezük is benne volt az ügyben.



Bizonyára Tupac Shakur (1971. június 16. – 1996. szeptember 13.) nevét senkinek sem kell bemutatni, hiszen a világ egyik leghíresebb rapperéről van szó. 2Pac élete során többször is lövöldözés áldozata volt, azonban az 1997. szeptember 7-ei végzetesnek bizonyult. Golyót kapott a mellkasába, az alkarjába és a fejébe is. Kórházba szállítását követően azonnal megműtötték, majd egy hét kóma után, 25 évesen elhunyt. A kórház előtt rajongók ezrei imádkoztak érte, akik azóta sem pártoltak el a raplegendától.


Kurt Cobain (1967. február 20. – 1994. április 5.) a máig népszerű Nirvana rockzenekar frontembere volt. Életének utolsó éveiben vált a drog rabjává, emellett az is megnehezítette életét, hogy feleségével, Courtney Love-val való házasságába a média is rendszeresen betolakodott. 1994. március 1-jén Love a római hotelszobájában eszméletlenül találta Cobaint, akit azonnal kórházba szállítottak – az énekes négy napig kómában volt. Néhány héttel később a felesége felhívta a rendőrséget, hogy Kurt bezárkózott egy szobába egy fegyverrel, és meg akarja ölni magát. Később kiderült, hogy az öngyilkossággal való fenyegetőzést csak a felesége találta ki. A zenészre április elején egy villanyszerelő talált rá seattle-i házának padlásán. Kurt 27 évesen hunyt el – ezzel egyike a 27-esek Klubjának –, öngyilkos lett, azonban a körülmények máig tisztázatlanok.


A 19 évesen Oscar-díjra jelölt River Phoenix (1970. augusztus 23. – 1993. október 31.) ígéretes tehetségnek számított Hollywoodban. River egyébként a szintén színész, Joaquin Phoenix bátyja volt, és köztudottan a kábítószer rabja volt. Barátja, Johnny Depp Viper Room nevű szórakozóhelyén lett rosszul, majd barátai és bátyja kivitték a friss levegőre, ahol azonban összeesett, majd a mentők kiérkezése előtt Joaquin karjaiban halt meg kábítószer-túladagolás következtében. Ekkor mindössze 23 éves volt.


John Belushi (1949. január 24. – 1982. március 5.) egy amerikai komikus, színész és zenész volt, emellett pedig James Belushi bátyja. Nyugat-Hollywoodban található hotelszobájában találtak meg holtan. Halálának oka egy úgynevezett Speedball volt, ami kokain- és heroininjekció keverékét jelenti. Halála előtt még barátai is – többek között Robin Williams és Robert De Niro – megfordultak a szobájában, azonban még jóval a halála előtt távoztak. A törvényszéki patológus az állításában még gyógyszereket is megemlített a komikus halálával kapcsolatban.



Bruce Lee (1940. november 27. – 1973. július 20.) egy kínai harcművész, színész, rendező és producer volt. 1973 májusában agyi ödéma következtében egy kínai kórházban ápolták, majd később feleségével visszautaztak az Egyesült Államokba, hogy ott is kivizsgálják Lee-t. Július 20-án a harcművész fejfájásra panaszkodott, így a mellette lévő tajvani színésznő, Betty Ting Pei aszpirint és más fájdalomcsillapítókat adott neki. Ezután lefeküdt pihenni, mivel később nem ment le vacsorázni, Betty próbálta felébreszteni. Mentőt hívtak, azonban már a kórházban sem nem tudtak segíteni rajta. A boncolás után megállapították, hogy allergiás volt azoknak a gyógyszereknek az összetevőire, amelyeket kapott, így azok agyduzzadást okoztak, ami végül a 32 éves férfi halálához vezetett. Egyes feltételezések szerint halálában a marihuánafogyasztás is szerepet játszhatott, ezt azonban az orvosok tagadták.


A The Doors nevű zenekar énekese, Jim Morrison (1943. december 8. – 1971. július 3.) szintén a 27-esek táborához tartozik. Halála előtt többször is megjegyezte, hogy ő lesz a harmadik, aki Jimi Hendrix és Janis Joplin után rejtélyes körülmények között fog meghalni. Párizsban, a fürdőkádjában találtak rá, azonban a mai napig csak találgatnak a rajongók, hogy mi okozhatta a halálát. Egyesek szerint kábítószer-túladagolás, míg mások szerint az amerikai kormány rendelt el ellene egy merényletet. A hivatalos jelentésekben azonban szívinfarktus áll.



Szintén a 27-esek Klubjába tartozik Janis Joplin (1943. január 19. – 1970. október 4.) is. Az 1967-ben ismertté vált énekesnő rövid, ám annál ismertebb pályafutást tudhat maga mögött, utolsó albumát pedig már halála után jelentették meg. Egészségét és karrierjét is tönkretette az alkohol- és kábítószer-függősége. Los Angelesben érte el a végzete az előbb említett okok következtében. Végakaratának megfelelően a hamvait a tengerbe szórták, vagyonát pedig a barátai bulikon itták el.


A mai napig legendának számító Jimi Hendrix (1942. november 27. – 1970. szeptember 18.) szintén 27 évesen távozott. A világhírű gitáros halálának körülményei szintén nem tisztázottak a mai napig sem. Szeptember 18-án a reggeli órákban találtak rá, miután valószínűleg a rengeteg altatóra alkoholt ivott, majd saját hányásában megfulladva érte a halál. Egyesek szerint öngyilkos lett, mások szerint pedig erőszakkal adták be neki a gyógyszereket, majd itatták le, végül pedig egy sállal fojtották meg.




Otis Redding (1941. szeptember 9. – 1967. december 10.) a soul műfaj egyik legmeghatározóbb alakja volt. Pályafutása során többször is fellépett Jimi Hendrix oldalán. A 26 esztendősen elhunyt énekes karrierje sosem volt hangos a kábítószer- és egyéb botrányoktól. Halálát Aaliyah-hoz hasonlóan egy repülőgép-baleset okozta, amely a Wisconsinban található Momona tóba zuhant, és zenekarával együtt a jeges tó vizébe fulladtak.


Charles Hardin Holley, ismertebb nevén Buddy Holly (1936. szeptember 7. – 1959. február 3.) és Aaliyah között több hasonlóság is felfedezhető, ugyanis mindketten 22 évesen, repülőgép-balesetben vesztették életüket. A gép 270 km/órás sebességgel csapódott a földbe, az utasok testeit pedig a a roncsoktól néhány méterre találták meg. A vizsgálatok szerint nem műszaki hiba okozta a tragédiát, hanem a pilóta hibázott. A baleset úgy vonult be a zene történelmébe, mint a nap, amikor a zene meghalt.


James Dean (1931. február 8. – 1955. szeptember 30.) amerikai színész mindössze három nagyobb filmben szerepelt, halála után mégis igazi legenda lett belőle. Két Oscar-jelölését is ezután kapta. A 24 évesen elhunyt színész Porsche 550 Spyder típusú sportautója frontálisan ütközött egy Forddal, Dean pedig a baleset következtében szerzett sérüléseibe halt bele. Az autóról azt beszélték, hogy el volt átkozva, ugyanis a színész halála után még egy balesethez köthető. A teherautó, amely elszállította Dean balesetének helyszínéről egy fának ütközött, a kormány mögül kirepülő sofőrt pedig a rázuhanó Porsche nyomta agyon.


Hank Williams (1923. szeptember 17. – 1953. január 1.) neve leginkább a régi idők countryzenéjét kedvelőinek lehet ismerős. A 29 évesen elhunyt zenész és dalszövegíró 1953 első napján hunyt el autóbalesetben.

Egy új év első napján rendezett fellépésre ment volna, azonban jégvihar miatt nem repülővel, hanem inkább autóval indult útnak.





Ez is érdekelhet...

0 megjegyzés

Flickr Images