Swift

Hercz Júlia - Acél és Lazurit

"Egy rablás…

Egy medál…

Egy szerződés…

Sarah csupán gyerek volt, amikor elrabolták, és elvesztette az emlékeit. Tíz évvel később tolvajként él, és azt tervezi, hogy új életet kezd Amerikában Tessával, akit húgaként szeret.

Csakhogy minden terve meghiúsul, amikor Tessa eltűnik, őt pedig eladják egy titokzatos idegennek. Vajon mit akar tőle ez a férfi? Létezhet olyan egyezség közöttük, ami segíti Sarah-t?

Aiden egy otthonvilágát elhagyó égi, aki évek óta kutatja a szervezetében keringő méreg ellenszerét. Éppen kirabolják, amikor megpillantja gyógyulása kulcsát: egy medált.

Hirtelen új lehetőség nyílik meg előtte, amikor megvásárolja a tolvajt, aki kirabolta. Csakhogy Sarah olyan emlékeket és érzéseket ébreszt benne, amiket már rég eltemetett.

Vajon Sarah és Aiden képes segíteni egymást? Az érdekkapcsolaton túl szövődhet köztük igazi szerelem? Visszakapja Sarah az emlékeit? És ha igen, lesz benne köszönet?

Egyedülálló, a régenskorban gyökerező fantasytörténet."

A KMK oldalán egy akció keretében sikerült beszerezem ezt a könyvet, a borító fogott meg elsőként. Ennek oka, hogy sokkal jobban szeretem az egyszerű, letisztult, szolid borítókat, amit ez a regény is képvisel. 

Sarah még gyerek volt mikor elrabolták és tolvajlásra kényszerítették. Emlékei nem voltak a gyerekkoráról, így biztos volt abban, őt is eladták, mint társait. Mindennapos volt számára a félelem, rettegés, éhezés. Ahogy teltek az évek, fiatal felnőtt lett, és bár a klánon belül nem volt helye szeretetnek, mégis egy kislányt pártfogolt, akiben saját magát látta. Csakhogy a kislány, Tessa hibázott, így a Vezér meg akarja büntetni, persze Sarah közbelép. Azért hogy megóvja a kislányt, bevállalja a lehetetlennek tűnő küldetést. Ekkor ismerkedik meg Aidennel, akit sikeresen meglopott, és egy különös fordulatnak köszönhetően hamarosan már a férfi rabszolgája lesz. 

Egyezséget kötnek, Aiden segít Sarahnak visszaszereznie Tessát, cserébe a lány átadja neki az ellopott térképet és a medált, ami Aiden életének kulcsa. A két szereplő teljesen más egyéniség, mégis egymásra vannak utalva, és egy különleges utazásra visznek ezzel minket. Nagyon izgalmas és érdekes volt, ahogy Sarah és Aiden viszonya változik. A kezdeti ellenséges hangnem szinte észrevehetetlenül átalakult. Kedveltem ezt a párost. Aiden igazi úriember, becsületes, követi az értékrendjét, és képes a saját érdekeit mellőzni, hogy a lány biztonságát biztosíthassa.  Sarah nekem néha túl sok volt, zavartak a döntései, számomra kicsit idegesítő volt, de tiszteltem az elszántságát, bátorságát. Talán a két karakter ellentéte is volt az, ami miatt ilyen jól működött közöttük a kémia. 

Kimondottan tetszik, hogy nem egy sorozatról van szó, hanem ugyanazon világban szereplő FOKA tagokat mutat be minden egyes regény. Így nem ért egyáltalán hátrány, hogy nem olvastam Hercz Júlia előző regényét az Arany és Ónixot, bár rajta vagyok a hiányosságaim pótlásán, már beszereztem, sőt, a Gyöngy és Rubinra is leadtam már az előrendelésem. :)

Ismét egy színvonalas magyar író által írt könyvhöz volt szerencsém, ami jól esik a lelkemnek, mivel szerintem van egy fajta előítélet és sokan szívesebben olvasnak külföldi szerzőktől. Remélem idővel ezeket a gátakat le tudjuk rombolni, és nagyobb teret engedünk a hazai íróknak is, mert higgyétek el, Hercz Júlia munkássága is méltó a figyelemre! 


A Gyöngy és Rubin napokon belül, 2023.12.08-án érkezik:

"Romantikus ​nyomozás a misztikus lényekkel teli, 19. század eleji Londonban.

Elinor azóta tudja, hogy ő csupán ízletes falat a démonok számára, amióta gyermekkorában megtámadták. Felnőve csatlakozott a démonvadászokhoz, ám egy nap holtan találja a mentorát. A nyomok egy rókadémonhoz, Lord Merryweatherhöz vezetnek. Elinor bosszútól és félelemtől hajtva saját kezébe veszi az igazságszolgáltatást.

Shin, Merryweather bárója sosem tudott ellenállni a nőknek, főleg az olyanoknak, akik a legelképesztőbb indokokkal csábítják légyottra. Ám arra nem számított, hogy épp egy bárókisasszony akarja megölni… Már azt tervezi, miképp is fogja behajtani az elmaradt éjszakát, amikor azzal szembesül, hogy gyilkossággal vádolják, és csupán négy hetet kap ártatlansága bizonyítására. És ha mindez nem lenne elég, a kisasszonyról kiderül: nemcsak ismerte az áldozatot, hanem ő a gyöngy, akinek a szívét fel kellene falnia, majd kivonni belőle az esszenciát, hogy segíthesse az otthonvilágában maradtakat.

Vajon be tudja bizonyítani az ártatlanságát? Megtalálják az igazi gyilkost? És mi lesz Elinorral? Meghal, vagy sikerül megszabadulnia az átoktól, ami egész eddigi életét beárnyékolta?

Hagyd, hogy elcsábítson!"


Arany és Ónix:

"Mi ​vár az út végén? Szerelem vagy halál?

Különleges, veszélyes lények járják a 19. századi Angliát, akik a világokat elválasztó Fátyol résein szöknek át.
Asarella tizenöt éves volt, a külvilágiak a szeme láttára meggyilkolták a szüleit. Ő lett Anglia egyetlen életben maradt őrzője, a Fátyol őre, ám ezt mélységesen titkolja.
Hat évvel később Asarella úgy él, mint minden úri kisasszony, amikor különös levelet kap: halottnak hitt unokahúga életben maradt, és csak ő segíthet rajta.
De hogy induljon el egyedülálló nőként egy ilyen illetlen kalandra?
Szüksége van egy kísérőre.

Dhelward, a híres earl, immáron tíz éve él emberek között, de a világ nem tudja róla, hogy holdvérű, egy félelmetes külvilági. Kínszenvedés számára minden nap az emberek között. Ráadásul ahhoz, hogy megőrizze képességeit, egy undorító bort kell innia… vagy varázserejű emberek vérét.
Vajon miért lép kényszerházasságra a lánnyal? És ki küldte a titokzatos levelet?
Útjuk számtalan veszélyes kalandon át vezet, de ki tudja, talán a legtöbbet akkor veszthetik, ha túl közel kerülnek egymáshoz…

A lebilincselő és sodró lendületű regény a 19. századi Angliában játszódik, ahol az udvariasság és az életveszély kéz a kézben jár. Miközben a szereplők útra kelnek megmenteni valakit, szinte tapintható az érzéki feszültség, és számos izgalmas helyzetet szül.

A történet a 8. Aranymosás Irodalmi Válogató nyertes regénye.

Hagyd, hogy megbabonázzon!"


Ez is érdekelhet...

0 megjegyzés

Flickr Images