Swift

Rebecca Chance - Luxus és csók



"Amber, a gyógyszerfüggő szupermodell lassan kiöregszik a friss szépségek közül, de tényleg csak a szexipar az egyetlen út a számára? 

Skye egy éjszakai klub egzotikus táncosnője, aki bármilyen feladatot elvállal, csak hogy célt adjon kokainnal felpörgetett életének. 
Joe, a harmincas filmsztár jófiús hírnevét és újabb milliókat ígérő házasságát csak a szexfüggősége veszélyezteti. 
Petal, a világhírű rockzenész elkényeztetett lánya meg van győződve arról, hogy szupersztár lesz belőle, s bárkin átgázol céljai elérése érdekében. 

Vajon a 30 napos luxus elvonókúra alatt meg tudnak szabadulni függőségüktől, s képesek a saját kezükbe venni sorsuk irányítását?"



A fülszöveg alapján kíváncsivá váltam, milyen is lehet amikor ilyen különböző, mégis baromira hasonlító természetet egy elvonókúrán huzamosabb időre összezárnak. Mind a négyük természetének mozgatórugója a pénz és az élvezetek. De vajon 30 nap elegendő lenne arra, hogy az ember túllépjen saját magán és a függőségén, és új emberként lépjen ki a kapun?

A fülszöveg alapján érezhettük, hogy bár egy komolyabb témához nyúl az írónő, azért mégsem várok túl mély érzelmi gödröket és mélyen szántó gondolatokat, inkább egy kellemes időtöltést ígér különösebb lelki vívódás nélkül. 

A regény 4 személy szemszögét váltogatja, és így kicsit mindenki életébe bepillanthatunk. Számomra nem jött át mindegyik szereplő, kimondottan Sky volt az aki zavart. Szerintem ő egy tipikusan beképzelt, körülöttem forog a világ természet, aki bárkin szemrebbenés nélkül átgázol, csakhogy a saját érdekét és akaratát érvényesítse. Hiába volt egy leheletnyi jellemfejlődése, valahogy nem alakult ki a szimpátia.

Petal már egy fokkal felette állt, mert Ő értelmesebb volt, és nem a saját önzősége miatt botlott meg, hanem egyszerűen elhanyagolták a szülei, és nem volt előtte egy olyan példakép aki formálta volna, vagy egyáltalán beleavatkozott volna a nevelésbe. Szerintem egyébként nagyon sok olyan fiatal él az országban, akik bár tehetős anyagi körülmények között nevelkednek, a pénz mégsem tudja visszahozni azt a figyelmet, amit nem kap meg a családtól. És hát tudjuk, a pénz nem minden, és az elhanyagolás komoly problémákat, vagy éppen függőségeket húzhat maga után...

Joe egy igazi macsó volt, ki falta a  nőket, és egy érdekházasságba belerekedve nem találta meg az igaz boldogságot, és csak csapongott a nők között. Persze az igaz szerelem nem váratja tovább,  rehab komoly örömforrást is tud nyújtani, ha jó ajtón kopogtat az ember... :) 

Amber volt az a személy, akit a leginkább megkedveltem, de az anyja az első perctől kedve szúrta a szemem. Nem tudtam, hogy ez csak a különös szóhasználatnak volt-e köszönhető, vagy jelentősége is lesz a későbbiekben... Amber egy tiszta lelkű nő, aki csak a felelősség alatt megroppanva próbálja fenntartani magát a testét felhasználva. Bár Ő nem használ kokaint, a nyugtatót azért nem veti meg, ami számára is rövidesen egyenes út a rehabra.

Érdekes volt az az időszak amit egy közösségként éltek meg, és kimondottan jó érzés volt látni, ahogy fejlődnek, és napról napra átérzik a tetteik súlyosságát, és változni akarnak. Mindenképp motiváló volt. :)

Persze azért a cselekmény tartogatott jócskán fordulatot, és nem volt annyira kiszámítható, mint amilyennek elsőre tűnik. Ajánlom elolvasásra, ha egy könnyed délutánt szeretnél szerezni magadnak, vagy egyszerűen csak egy lelkileg kevésbé stresszes olvasmányt keresel. :)

A könyvet az Athenaeum Kiadó jóvoltából volt lehetőségem elolvasni, amit ezúton is nagyon szépen köszönök! :)

Ha felkeltette az érdeklődésed, ide kattintva lehetőséged van megvásárolni. 

Ez is érdekelhet...

0 megjegyzés

Flickr Images