Swift

Erwin W. Lutzer,Doris Van Stone - Sehol sem sírhatsz


A „Dorie – A lány, akit senki sem szeretett" című könyv szerzőjének legújabb művében a gyermekkorban elszenvedett szexuális bántalmazás okozta traumába nyerhetünk betekintést. Az őszinte, személyes élményeken alapuló elbeszélés arra a kérdésre keresi a választ, hogy a múlttal való szembenézés fájdalmai közepette megtalálható-e az igazi gyógyulás.


Bár a környezetemben nincs tudomásom gyermek bántalmazásról illetve szexuális erőszakról, mégis úgy éreztem, ez a 136 oldal a csontomig hatolt. 

Nagyon sokan tabuként élik meg ezt a témát, pedig igenis beszélnünk kell róla!


Dorie egy csodálatos nő, aki felül tudott kerekedni a múltján és ebből erőt merítve segít túllépni a sorstársainak, és lelki megnyugvást ad a felé fordulóknak. Ő maga a hitben találta meg önmagát, és ennek köszönhetően tudott a lelke felépülni, megbocsájtani. A regény elkíséri a bántalmazáson átesett nők lelki vívódásain, és a felépülni akarás gátjain. 


Számomra hihetetlen erőről tett tanúbizonyságot, mikor visszalátogatott arra a helyre, ahol mindez elkezdődött... Nekem eszembe sem jutott volna, sőt, inkább minden lehetséges módon próbáltam volna kerülni. A másik, ami miatt emelem kalapom, hogy ezek után is sikerült bizalmat szavaznia egy férfinak, és összekötötte vele az életét. 

Szerencsére nagyon jó házasságban éltek, és kincsként kezelték egymást, mégis hamar el kellett búcsúzniuk... Dorie a gyász erejét felhasználva kezdett el segíteni nőknek, és állt ki nyilvánosság elé, hogy felszólaljon a bántalmazás ellen.


Tudjátok mindig becsülöm azokat az embereket, akik a saját múltjukból tudnak erőt merítve építkezni, és tömeget megmozgatni. Nagyon sajnálom, hogy Dorie ilyen nehéz helyzetbe került, és átesett ezeken a szörnyű bántalmazásokon, erőszakon. Viszont nagyon sokan mondhatnak ennek a nőnek köszönetet, mert neki köszönhető a feldolgozás, vagy a továbblépés. 

Sajnos sokan évekig, évtizedekig titkolták a gyermekkori bántalmakat amiatt, mert attól féltek, senki sem hinne nekik. Viszont ezzel előresegítette ezeket a nőket, és egy hatalmas ajándékot adott mindannyiunk kezébe.


Az pedig, hogy a vallás miként volt beleszőve ebbe kicsit több mint száz oldalba, az szerintem egy olvasót sem fog zavarni, mivel Dorie életében is komoly szerepet játszott, és a kevésbé hívő emberek is felül tudnak kerekedni rajta. Személy szerint én még élveztem is ezeket a sorokat, oldalakat, mert úgy gondolom, hozzájárult a lelki fejlődésemhez, és elvenni nem, csakis adni tud! 

Köszönöm a Harmat Kiadónak, hogy lehetőséget adott kezembe venni ezt a feledhetetlen olvasmányt, és külön köszönöm, hogy ilyen fontos témákat képviselnek javában, nem pedig a fiatalokat megcélozva (és ezáltal a profitot) különböző erotikus vagy trágár könyveket forgalmaznak...


Még egyszer köszönöm szépen, feledhetetlen élmény volt!

Ha felkeltette az érdeklődésed, ide kattintva csupán 1400 Ft-ért van lehetőséged megvásárolni!


Ez is érdekelhet...

0 megjegyzés

Flickr Images