Swift

A hónap könyve - 2016. április


Mikor visszanézem az adott hónapban olvasott könyvek listáját, mindig megdöbbenek, hogy ezt is ebben a hónapban olvastam? Sokszor úgy érzem, olyan rég volt már a kezembe ez vagy éppen az a könyv, hogy már szinte olyan, mintha több hónapja történt volna.. :) Na de nézzük azért számokban, mit is sikerült összehoznom az április folyamán:

- 10 könyv került elolvasásra
- 4 egyéb bejegyzés, amiből
- 1 interjú (ami egyébként az első volt a blogon, de persze nem az utolsó)
- 3558 elolvasott oldal, ha jól számoltam :)

Így összegezve nem is olyan rossz, ugye? Na de lássuk is elsőként, mely könyveket volt szerencsém/vagy éppen szerencsétlenségem kézbe venni:



1. Drága nagymamám  /Nagyik régen és ma – 12+2 történet magyar szerzők tollából/

FÜLSZÖVEG:
Nagymamák: szüleink szülei, melegszívű asszonykák, akik mérhetetlen türelemmel és bölcsességgel terelgetik unokáikat, tanítanak, vigyáznak ránk, szeretnek. Látjuk bennük édesanyánkat és édesapánkat, leendő önmagunkat, múltat és jövőt. De vajon kik is a mi nagymamáink? Sokfélék ők, de hogy mennyire, azt hadd meséljék el a magyar irodalom legjelesebb képviselői: Örkény István, Mikszáth Kálmán, Ambrus Zoltán, Csáth Géza, Krúdy Gyula, Kosztolányi Dezső, Benedek Elek, Karinthy Frigyes, Kaffka Margit, Móra Ferenc, Bródy Sándor, és a legmodernebb író-nagymama, Pataki Éva.

A róla készült bejegyzés itt olvasható:
http://milyenkonyvetolvassak.blogspot.hu/2016/04/draga-nagymamam-nagyik-regen-es-ma-122.html



2. Majsányi Kati - Lina

FÜLSZÖVEG:

Vajon egy önmagát kereső, saját erkölcsi normáit építő fiatal lány dac és bizalmatlanság között vergődve, különféle kalandokat és csalódásokat megtapasztalva képes kitárni a szívét az igaz szerelemnek? Minden lány története, így Lináé is a fiúkról szól. Tizenhárom éves korától kíséri el a regény, a kamaszkoron át, a felnőttség küszöbéig a félárva kislányt. Lina anyja halála után a szigorú, de a magánéletében Don Juan-i természetű apja mellett válik nővé. Félelmek, álmok, illatok, csodára váró hangulatok között él, s miközben riadtan figyeli apja kalandjait, botrányait, amelyek őt is ide-oda sodorják, rettegve várja, hogy őt is elérje a szerelem. 

MAJSÁNYI KATI humorral átszőtt, érzelemben gazdag regényének középpontjában egy tiszta, idilli kamaszszerelem fordulatos története és egy fiatal lány lelki fejlődése áll...


A róla készült bejegyzés itt olvasható:
http://milyenkonyvetolvassak.blogspot.hu/2016/04/majsanyi-kati-lina.html




3. Brigitte Riebe - A három grácia

FÜLSZÖVEG:
Egy titokzatos, maszkot viselő férfi különleges kéréssel fordul a híres wittenbergi festőhöz, Lucas Cranachhoz: egy képet szeretne, amely a három gráciát ábrázolja – meztelenül. A felkérést még szokatlanabbá teszi, hogy a megbízó azt is meghatározza, kik legyenek a modellek.
Cranach mester az egyik legényét, a prágai Jan Semant bízza meg azzal, hogy elnyerje az asszonyok beleegyezését, és lefesse őket. Ám Jan alig fejezi be az első grácia portréját, a modellt holtan találják a folyóparton. Amikor aztán a második modell is eltűnik, felbolydul a város, és kezdetét veszi a hajsza a gyilkos után, amelynek során nemcsak Jan élete, de újdonsült szerelme is veszélybe kerül.
Brigitte Riebe (A boszorkány és a herceg) izgalmas történelmi regénye felvonultatja a reformáció korabeli Wittenberg híres figuráit: Martin Luthert és a feleségét, Katharina von Borát; a későbbi választófejedelmet, I. János Frigyest és a feleségét, Klevei Szibillát; Melanchthont és Lucas Cranachot, miközben érdekes tablót fest a városról és annak mindennapjairól is.

A róla készült bejegyzés itt olvasható:
http://milyenkonyvetolvassak.blogspot.hu/2016/04/brigitte-riebe-harom-gracia.html



4. Angela Marsons - Elfojtott sikoly (Kim Stone 1.)

FÜLSZÖVEG:
"Ötágú csillagot alkottak a kis bucka körül. Csak ők tudták, hogy a frissen felásott föld sírgödröt takar. A fagyott földet ásni olyan volt, mintha kőbe akartak volna vésni valamit, ezért felváltva dolgoztak. Mindenkire sor került. Mind az ötükre.
Ha felnőtt méretű gödröt kell ásniuk, az tovább tartott volna.
Kézről kézre járt az ásó. Volt, aki tétován, habozva fogta meg, mások biztosabb kézzel. De senki sem ellenkezett, és senki sem szólt egy szót sem. Tisztában voltak vele mindannyian, hogy egy ártatlan életet vettek el, de az egyezség megköttetett: a titkaikat el kell temetni!
Amikor megtelepedtek a sírhanton a szállingózó hópihék, a csoport tagjainak hátán végigfutott a hideg. Aztán ment ki-ki a dolgára: az öt emberalak lábnyomai csillagot tapostak a friss, ropogós hóba.
Elvégeztetett.

Ám a titkok sosem maradnak eltemetve...
Angela Marsons valósággal berobbant a Kim Stone felügyelőnő bűnügyeit leíró sorozatával az angol krimiirodalomba. Óriási sikert arató első könyvével hónapokig vezette az eladási listákat, szarkasztikus, ám szerethető főszereplője pedig elszántan göngyölíti fel a nehezebbnél nehezebb eseteket."

A róla készült bejegyzés itt olvasható:
http://milyenkonyvetolvassak.blogspot.hu/2016/04/angela-marsons-elfojtott-sikoly-kim.html





5. Elizabeth Berg - Sorsok szőttese

FÜLSZÖVEG:
Cecilia Ross motivációs szónokként arra biztatja az embereket, hogy változtassanak az életükön, az ő élete azonban lassan elmerül a megszokások tengerében. Legjobb barátnője halála és egy váratlan levél egykori szerelmétől azonban kizökkenti a régi kerékvágásból. Úgy dönt, elérkezett a változás ideje, ezért önkéntes munkát vállal egy helyi hospice-ban, eladja minnesotai otthonát, majd beköltözik egy gyönyörű, régi kertes házba, ahol három másik nő lakótársa lesz. 

Azért, hogy helyrehozzák a múltban elkövetett hibáikat, Cecilia, Lise, Joni és Renie közös utazásra indulnak, amelynek során nemcsak elveszettnek hitt szerelmeikre találnak rá újra, de önmagukat is jobban megismerik.

Elizabeth Berg megindító regényében négy asszony sorsa fonódik össze, akiknek teljesen különböző a múltja, a jelenüket és a jövőjüket azonban meghatározza az egymás iránt érzett szeretet és barátság.

A róla készült bejegyzés itt olvasható:
http://milyenkonyvetolvassak.blogspot.hu/2016/04/elizabeth-berg-sorsok-szottese.html



6. Anne L. Green - Eltitkolt múlt

FÜLSZÖVEG:
Megszelídülhet egy vérbeli szívtipró?
„Alexander Cross vagyok, egy veszedelmes és vakmerő csábító, a határtalan gyönyörök legfőbb rajongója. Az erotikus hódításaimat hobbinak tekintem, a kapcsolataimból kizárok minden lehetséges érzelmi kötődést, életem elsődleges célja újabb és újabb nő meghódítása. Szándékaimat sosem titkoltam, éppen ezért nem is értem, mit esznek rajtam olyan nagyon a nők? Tényleg ennyit jelentene a külső? Az előkelőség? A gazdagság? A szép szavak? A szemtelenség valóban lefegyverző lenne? Vagy talán csak a rossz, a bűn, a gonoszság izgalma csalogatja őket?”
De mi történik, ha egy ilyen férfi beleun az addigi egyhangú, felszínes és érzelemmentes életébe és önmaga elszámoltatása közepette véletlenül elüti azt a nőt, aki életében először másképp tekint rá? 

Amikor Alex belenéz szépséges áldozata kék szemeibe, minden megváltozik, függővé válik. Megtapasztalja, milyen szeretni, gondoskodni és szeretve lenni. Idővel ráébred azonban, hogy Lexie nem az a nő, akinek hitte, múltja tele van szenvedéssel, titkokkal és fájdalmas rejtélyekkel, ám addigra már késő: elnyeli őt a mély, őszinte érzelem, amit a lány iránt táplál.

Vajon a múlt sötét titkai engedik a fiatal szerelmeseket új életet kezdeni?

A róla készült bejegyzés itt olvasható:
http://milyenkonyvetolvassak.blogspot.hu/2016/04/anne-l-green-eltitkolt-mult.html



7. Borsa Brown - Az Arab (Az Arab 1.)

FÜLSZÖVEG:
Megbotránkoztató, ugyanakkor szívbe markoló történet egy nem mindennapi szerelemről egy szaúdi herceg és egy magyar nő között. 

Gamal ibh Hussein Ál-Szudairi a milliomosok megszokott életét éli, míg egy üzleti tárgyalás alkalmával Budapestre érkezik. Ridegsége és elhatárolódása az új világgal szemben hamarosan átalakul valami egészen mássá. 
Vannak érzések, melyek korlátokat döntenek le, és embereket formálnak át. Mindezt azért, hogy új útra léphessenek. Miként vállalhatja föl egymást két ember, akik oly különbözőek? 
Miként lépnek új útra, vagy veszik fel a harcot saját lelkükkel szemben? És mikor jönnek rá, hogy valami végleges és megváltoztathatatlan Borsa Brown, a több ezer példányban eladott Maffia triógia sikerszerzőjének legújabb és eddigi legizgalmasabb regénye sajátos, erotikával fűszerezett stílusával dolgozza fel a kényes témát. 
Csakúgy, mint eddigi könyveiben, elzárt világba kalauzol, érdekes karaktereket és élethelyzeteket, emberi kapcsolatokat mutat be, melyeket kellőképpen színez csattanós párbeszédekkel. 
Az erotikus részekre tekintettel 18 év feletti olvasóknak ajánlott!


A róla készült bejegyzés itt olvasható:
http://milyenkonyvetolvassak.blogspot.hu/2016/04/borsa-brown-az-arab.html



8. Borsa Brown - Az Arab szeretője (Az Arab 2.)

FÜLSZÖVEG:
Érzelmes és sokkoló.
Történet egy nem mindennapi szerelemről egy szaúdi herceg és egy magyar nő között.
Csillának nincs egyszerű élete. Egyetemista, de az élet száz felől osztogatja neki a pofonokat. Alkoholista édesapja, és rákos édesanyja mellett azzal is szembe kell néznie, miként változik az öccse a drog hatására egy egészen más emberré. Egy tolmácsmunka alkalmával összehozza a sors egy szaúdi férfivel, aki felforgatja az életét.
Az Arab szeretője című regény Az Arab párhuzamaként a másik oldalról, a nő szemszögéből mutatja be egy szerelem kibontakozását, egy különleges kapcsolatot a két különböző kultúrából érkező ember között, egy fiatal lány felnőtté válásának történetét.
Borsa Brown egyedi, szókimondó, ugyanakkor érzelmes és szenvedélyes, erotikában bővelkedő írásai nem véletlenül váltak az olvasók kedvenceivé. A két regény szépen egészíti ki egymást, egészen más érzéseket adva át az olvasónak, miközben egymástól függetlenül, külön-külön is megállják a helyüket.
Ha még nem olvastad Az Arab című regényt, ezek után biztos kedvet kapsz hozzá.

A róla készült bejegyzés itt olvasható:
http://milyenkonyvetolvassak.blogspot.hu/2016/04/borsa-brown-az-arab-szeretoje.html



9. Jandácsik Pál - Állatok maszkabálja

FÜLSZÖVEG:
Újabb brutálisan meggyilkolt, bundájától megfosztott állat hullájára lelnek a rendőrök.
Cesar Darlington nyomozó tehetetlen az ügyben – egyetlen segítsége a pszichopata Dr. Lex Siegfried lenne, akit ő juttatott rácsok mögé. De vajon hihet-e a doktor meséinek? 

Mindeközben Arthur és Christie, a nem mindennapi páros a barátaikkal készülnek szórakozni, de a város felé tartó viharfelhők a halloweeni maszkabált véres rémálommá változtatják mindenki számára.

„Ha fiatalabb lett volna, keresztüllövi az ajtót. A tapasztalat és az évek azonban megfontoltabbá tették – nem eshetett baja civileknek. Ráadásul, ha tényleg a Virágos Gyilkos van odakinn, akkor többet nyer azzal, ha élve kapja el azt a rohadékot.”
Jandácsik Pál első regénye egy sötét, ismeretlen, mégis hátborzongatóan ismerős univerzumot fest le. A karakterek, habár állatok, soha sem tűntek ennél emberibbnek, a gyilkos után folytatott hajsza pedig még soha nem volt ennél idegtépőbb. 

Az ország első furry regénye nem szűkölködik sem vérben, sem pedig erőszakban; a kérdések pedig megállíthatatlanul záporoznak, egészen a legutolsó oldalig.


A róla készült bejegyzés itt olvasható:
http://milyenkonyvetolvassak.blogspot.hu/2016/04/jandacsik-pal-allatok-maszkabalja.html



10. Cecilia Ahern - A Vétkes (A Vétkes 1. )

FÜLSZÖVEG:
A skarlát betű és A beavatott izgalmas és gondolatébresztő ötvözete a bestsellerszerző, Cecelia Ahern lélegzetelállító regényében.
Celestine North minden szempontból tökéletes életet él. Példás testvér és gyermek, osztálytársai és tanárai kedvelik, és a barátja is lenyűgöző pasi. Egy nap azonban váratlan helyzetben találja magát, és ösztönösen dönt. Szabályt szeg, ez pedig hatással lehet egész életére. Akár börtönbe is kerülhet. Kiközösíthetik, megbélyegezhetik, billogot süthetnek rá. Lehet, hogy Vétkessé nyilvánítják.
Az ismert sikerszerző, Cecelia Ahern fiatal felnőtteknek írt első regényének társadalmában csak az engedelmeseknek van helye, a lázadást csírájában elfojtják. Egy fiatal lány, aki kiáll magáért, mindent elveszíthet.
A Vétkes és folytatása, a Perfect hamarosan a mozivásznon is látható lesz, filmes jogaikat nemrégiben megvásárolta a Warner Bros.

A róla készült bejegyzés itt olvasható:
http://milyenkonyvetolvassak.blogspot.hu/2016/04/cecelia-ahern-vetkes.html


Amilyen könnyű volt az előző hónapban kiválasztanom a hónap könyvét, annyira érzem nehéznek a mostani helyzetem. Három könyv között vacilláltam, de végül sikerült sorrendet felállítanom köztük :

 III. hely 
Elizabeth Berg - Sorsok szőttese:
Nagyon jól esett a lelkemnek ez az egyszerű, mégis mély érzelmeket előcsalogató kicsit romantikus, kicsit pedig tanító jellegű könyv. Nagyon jól szórakoztam az olvasása közben, és elrepült az idő. Pont annyira volt nehéz a tartalma, mint amennyire mégis könnyed, és megfogott ez a kettősség. Mindenképp döntős! :)

II. hely
Jandácsik Pál - Állatok maszkabálja:
Azért lett ez a regény a második helyezett, mert szeretem, ha valami más, mint a többi. Ez a regény mindenképp kitűnt a krimik közül, hiszen amellett hogy egy nyomozásba csöppentünk, mindezt roppant érdekes módon tapasztaltuk meg, mivel a furry műfajjal lett vegyítve. Számomra ez új volt, és bár nem az én stílusom, mégis jól esett, hogy kimozdította a fantáziámat a komfort zónámból! Csak így tovább Jandácsik Pál! :)

I. hely
Angela Marsons - Elfojtott sikoly
Az első helyezett végül Angela Marsons regénye lett, mivel ezer éve nem olvastam krimit, valahogy elmaradoztak a mostani olvasmányaim közül, és nem is éreztem a hiányát egészen addig, amíg a kezembe nem került az Elfojtott sikoly! Azóta több krimit is beszereztem amik egyenlőre olvasásra várnak, mert elég sok szerencsére az olvasnivalóm. Bátran ajánlom mindenkinek, mert tetszeni fog ez a kicsit sötét, mégis izgalmas világ! :)

~Emese~

Ez is érdekelhet...

0 megjegyzés

Flickr Images