Swift

Hali - kívánj hármat!!!

Hali – kívánj hármat!!!



„Ismered Halit? Még nem?
Akkor itt az ideje, hogy megismerd!
Hali, a kis aranyhal még sosem látott eszkimó jégkunyhót, sosem volt játszótéren, vagy a tündérek várában, de e könyvecskében mégis valóra válnak kívánságai, sőt, kalandjai során még barátságokat is köt a hó és a víz világában.
A mese mellékletében megtalálod a Kánaán együttes tagjai által elkészített, nagy sikerű Hógolyóbolygó című CD-t 16 gyönyörű mese dallal.”


A T.Bálint Kiadó jóvoltából volt szerencsém megismerni Hali történeteit, és a Kánaán együttest.
A csomagolást kibontva elsőként úgy tűnik, mint egy DVD tok lenne, viszont amint kinyitjuk, láthatjuk, hogy balról található a mesekönyv, és jobb oldalon pedig a CD, ami a mesedalokat tartalmazza.
Maga a mesekönyv nagyon barátságos kinézetű, a rajzok is jól illusztrálják a történetet. Kimondottan tetszett, hogy minden lap alján fel voltak tüntetve az oldalak, hogy az adott mesékben hol járunk, viszont nem számokkal, hanem halacskákkal jelezték. Így a gyermekek ebből is tanulhatták a számokat, miközben a mesekönyvet lapozzák. Ebben a mesekönyvben 3 mese található:
-      Hali és Mó
-      Hali a játszótéren
-      Hali és a tündérbál

Mind a három mese elbűvölő volt, arról nem is beszélve, hogy a mesekönyv alján minden meséhez ajánlottak egy zenét, ami a mese CD-n található. Szerintem ez egy szuper ötlet, mert bár nincs gyerkőcöm, de biztos vagyok benne, hogy nagyon nagy sikert aratna. :)
A mesekönyvet kinyitva is elsőként egy zenét ajánl, ami megfelelően felvezeti a mesék hangulatát. Majd a mesék végeztével is egy utolsó zenét ajánl, ami egy gyönyörű altató. (Az altatót ajánlom felnőtteknek is, mert amellett hogy nagyon nyugtató, tényleg jól szolgál altatónak is! ;) )
A CD-n hallható dalokat, és a dalszöveget Kálmán Tamás, és Nagy Zoltán írta, és játszotta/énekelte el. Picit félve tettem be a CD-t a lejátszóba, de nagy meglepetés ért, mikor megszólalt az első szám. Nagyon lendületesek a zenék, minden egyes hang ott van, ahol lennie kell. Gyönyörű minőségi munkát végeztek, ezúton is gratulálok nekik!
Minden egybevetve bátran ajánlom minden gyermekes szülőnek Halit, mert nagyon barátságos történetek, egyáltalán nem olyanok, mint a mai modern mesék. A hozzá tartozó CD is nagyon szerethető, és a kettő együtt pedig egyszerűen csúcs!
(Csendben megsúgom, még a páromnak is tetszett! :)
Ha felkeltette az érdeklődésed Hali története, ide kattintva bele is hallgathatsz az általam említett zenékbe, és a mesekönyvbe is lehetőséged nyílik beleolvasni. Továbbá akár ezen a linken meg is rendelheted.

Egyébként a T.Bálint Kiadó nem csak gyermek mesekönyvekkel foglalkozik, hanem regényekkel, gasztronómiai kiadványokkal, és egyéb különlegességekkel. A kiadó honlapját itt tekintheted meg:wwww.tbkiado.hu, illetve egy facebook elérhetőséggel is rendelkezik, amit érdemes követni, hiszen a sok friss hírhez itt juthatsz hozzá a leghamarabb, emellett különböző nyereményjátékokkal is szívesen kedveskednek az olvasóiknak: www.facebook.com/tbkiado .
Hali és Mó
~Harmatcsepp~

Ez is érdekelhet...

0 megjegyzés

Flickr Images