Swift

Cora Carmack - Szakítópróba (Szakítópróba 1.)


"Szüzesség. 
Bliss Edwards hamarosan végez a főiskolán, de még nem veszítette el. Mivel megelégelte, hogy már csak ő szűz a barátai közül, elhatározza, hogy a lehető leggyorsabb és legegyszerűbb módon fogja orvosolni a problémát: egy egyéjszakás kalanddal. A dolog azonban nem úgy sül el, ahogy tervezte. Pánikba esik, és faképnél hagy egy elképesztően helyes srácot meztelenül az ágyában, ráadásul olyan indokkal, amit senki sem venne be. 
És ha ez még nem lenne elég kínos, amikor megérkezik az utolsó félévének első órájára, döbbenten ismeri fel az új tanárát. Őt hagyta ott nyolc órával korábban meztelenül az ágyban…
Cora Carmack egy huszonegynehány éves író, aki huszonegynehány évesekről ír. Sok mindennel foglalkozott már életében. Volt unalmas munkája (pl. egy hipermarketben), izgalmas munkája (pl. színházban), stresszes állása (pl. tanárként) és álommunkája (pl. az írás). Imádja a színházat, az utazást és bármit, ami megnevetteti. Szereti a szereplőit a lehető legképtelenebb helyzetekbe hozni, és miközben segít rajtuk, megpróbálja őket összeboronálni valakivel. Hiszen a kétbalkezes embereknek is szükségük van szerelemre…"

A fülszöveget elolvasva úgy éreztem, ez is egy sablon könyv lesz… ismét tévedtem!

Bliss egy tipikus csaj, aki nem tartozik a legszebbek közé, viszont okos, művelt, és tehetséges abban, amit tanul. Az első oldalakon Bliss eldönti, elajándékozza szüzességét egy egy éjszakás kaland keretein belül, persze nem úgy sül el,mint ahogy képzelte. Mr. Szépfiúra nehéz volt nem felfigyelni, miközben elmélyülten tanulmányozta Shakespeare művét. Természetesen Ő lett a kiszemelt erre a ’szörnyű’ feladatra… Óriási kacagások közepette jutottam el az ágyig a két főszereplővel együtt, és néztem kikerekedett szemel, mikor Bliss lekoptatta Garricket azzal a hihetetlen kifogással… :D Meg kell hagyni, az írónőnek van humora!!


Faltam a sorokat, mivel abból kiindulva, hogy én sem vagyok sokkal idősebb Blissnél, nem is olyan rég hasonló ’problémákkal’ kellett megküzdenem. Szerintem velem együtt sokatok első szeretkezése hasonló gondolatok közepette zajlott le, mint Blissnek. Hihetetlen volt, hogy hogy tudott különféle hülyeségeken agyalni, miközben Mr. Szépfiú már igencsak az erogén zónáit csókolgatta… (De persze én is ezt csináltam! ;) )Azt hiszem ez is a lányok közös tulajdonságai közé sorolhatók. Mennyivel egyszerűbb lenne az életünk, ha nem agyalnánk túl mindent… :D

A fordulat akkor következett, mikor kiderült, Garrick lesz az új tanár, nem kevés konfliktust hozva maga után. Nagyon jól éreztette, milyen nehéz, ha egy olyan emberhez vonzódunk, akihez nem lenne szabad. Mégis az az őrült vágy, hogy vele lehessünk, teljesen felforgatja a józan gondolkodást.

Egyedül Cade volt az, akit nagyon sajnáltam, mert egy nagyon jó ember, és megérdemelte volna Bliss viszonzott szerelmét...de senki se csüggedjen, ahogy láttam, szerepet fog kapni Cora későbbi könyvében.  

Sodródtam az eseményekkel, és a hazugságokkal… Kacagtam, sírtam, vágyakoztam, és szerettem. Nem lehetett nem azonosulni Blissel. Persze mondjuk Anyu tuti már másképp gondolkodna a könyvről, hiszen pont az volt  legnagyobb varázsa számomra, hogy igencsak ismerősek voltak az érzések, és események, mivel csak pár évvel ezelőtt történtek meg velem is. :)

Emellett pedig szerintem teljes hitelességgel írta le az első elsöprő szerelmet.  Mikor az ember abban sem biztos, hogy hogyan kéne levegőt vennie, hogy kéne beszélnie, és még sorolhatnám. 

De valahol pont ez a szépsége ennek a fiatalságnak. Az a tengernyi újdonság, amivel nap mint nap meg kell küzdeni. Egyébként is úgy gondolom, hogy ez az ember egyik legszebb állomása az életútjában. Ekkor formálódik meg a személyiségünk, és nagy kihatással lesz a jövőnkre.

Remélem mindegyikőtök egy ilyen férfi mellett fogjátok élni majd a napjaitokat, mint Garrick. Megérdemlitek! Viszont ha úgy érzitek, nem becsül meg a pasi akivel együtt vagytok, merjetek váltani! Ne ragadjatok bele a rosszba, mert csak megkeserítitek a saját, és a másik fél életét is. Merj váltani, mert idővel melléd fog lépni a megfelelő ember! Hidd el, saját tapasztalatból mondom! :) Hiszen kellettek a kudarcok, az a sok elvesztegetett könnycsepp, hogy ma a megfelelő férfi mellett ébredhessek nap mint nap. :)

Na de térjünk csak vissza a könyvre! Kinek ajánlanám? Minden fiatalnak, és azoknak, akik szeretik a romantikus könyveket. Féltem, hogy sok lesz a csöpögés, de azt kell mondjam, egyszerűen tökéletes volt!! :)

Felkeltette az érdeklődésed?
Most akciósan vásárolhatod meg ide kattintva

A könyvet a Content 2 Connect Kiadó jóvoltából volt lehetőségem elolvasni, ezúton is köszönöm Nekik! :)


10/9

Egy kis érdekesség, avagy jogilag engedett-e a tanár-diák kapcsolat?

A tanárok és diákjaik között kialakuló romantikus kapcsolatok meglehetősen kényes témának számítanak, amire sokan – főleg a felnőttek közül – legszívesebben nem is gondolnának, hátha így elkerülhetik, hogy foglalkozzanak a dologgal. Persze, nem véletlen a tartózkodás a témától, ugyanakkor nagyon is létező jelenségről van szó, amely túl sok embert érint ahhoz, hogy ne beszéljünk róla.
Szinte minden középiskolában szárnyra kapnak időről időre olyan híresztelések, hogy egyik vagy másik diák szerelmi kapcsolatba bonyolódott valamelyik tanárával. Ezeknek persze sokszor meglehetősen kicsi a valóságtartalma, és később kiderül róluk, hogy inkább csak rosszindulatú pletykákról van szó, azért vannak olyan esetek is, amikor tényleg igaznak bizonyulnak.
23 tudentteacherdatingElőször is, érdemes tisztában lenni a jogi következményekkel, azaz hogy milyen a törvényi szabályozás ezen a téren. Létezik egy úgynevezett beleegyezési korhatár, ami Magyarországon 14 év. Ez azt jelenti, hogy amennyiben elmúltál 14 éves, jogilag szabadon dönthetsz arról, hogy kivel folytatsz szexuális kapcsolatot. Megfordítva a dolgot, a tanárod elvileg nem büntethető azért, ha viszonya van veled, amennyiben te már elmúltál 14. Ez a probléma, ha kiderül, az iskolád hatáskörébe tartozik, neki kell megvizsgálnia, hogy fegyelmi vétség történt-e, és döntenie a tanár sorsáról.
Ugyanakkor, bár talán a jogszabályok lehetővé teszik, vannak más olyan szempontok, amiket figyelembe kell venni. Annyiból kölcsönös kapcsolatról beszélhetünk ilyenkor, hogy te is beleegyeztél a viszonyba, ugyanakkor teljes kölcsönösség sajnos ilyen esetben soha sem tud megvalósulni. Ugyanis egy erőteljes alá-fölérendeltség van jelen minden tanár-diák kapcsolatban: akárhogy is, de az iskolában a tanár a feljebbvalód, nemcsak ő oktat bizonyos dolgokra, de ő osztályoz, értékel, sőt, a jutalmazás-büntetés is az ő kezében van. Nyilvánvaló, hogyha egy veled egykorúval vagy együtt, akkor nincsenek ilyen hatalmi különbségek közöttetek.
Ezt sokszor nem könnyű felismerni és elfogadni, ugyanis leggyakrabban fiatal, pályakezdő tanárok és náluk nem is olyan nagyon sokkal fiatalabb tanulók között bontakozik ki a kapcsolat. Elsőre tehát úgy tűnhet, a ti kapcsolatotokra nem vonatkozik az alá-fölérendeltség, hiszen sokszor előfordul, hogy egyes barátotoknak, vagy barátnőtöknek még idősebb párja van, mint a tanárotok. Persze a korkülönbség is problémát jelenthet, de még akkor is, ha ez elenyésző, nem tudtok kibújni azok alól a szerepek alól, amik az iskolában kiosztódtak. Azaz, életkortól függetlenül, ő a te tanárod, te pedig az ő diákja maradsz.
Tovább nehezíti a helyzetet, hogy szinte folyamatosan pengeélen táncoltok: nagyon óvatosnak kell lenni, hogy ne derüljön ki a dolog, mert ennek komoly következményei lehetnek mindkettőtök számára. A folyamatos titkolózás először még izgalmasnak tűnhet, de később egyre terhesebbé válik, ugyanakkor ritkán elkerülhető, hiszen kevesen vennék jó nevén, ha felfedeznék a kapcsolatotokat. Az igazgató és a többi tanár nyilvánvalóan felháborodna, és vizsgálatot indítana ez ügyben, de valószínű, hogy a tanárod családja sem nézné jó szemmel a dolgot. Nem is beszélve a szüleidről! Az persze sok tényező függvénye, hogy pl. a baráti köröd, vagy az osztálytársaid hogy reagálnak, ha tudomást szereznek a dologról, támogatnak-e, de még az is lehet, hogy ők is elítélnek ebben a helyzetben.
Igen ám, de akkor mi lehet a megoldás? Az érzelmeknek nem lehet parancsolni, és hiába szajkózza a környezet, hogy le kell zárni a dolgot, véget kell vetni neki, mert erkölcstelen és etikátlan az ilyen kapcsolat, ha szerelmes az ember, nem tud ilyen tiszta fejjel gondolkodni. Mindent összevetve, a legjobb döntésnek az tűnik, hogy ha megpróbáljátok megvárni, míg az akadályok elgördülnek az utatokból, azaz, amíg elvégzed a sulit. Ez a főbb nehézségekre megoldást jelent: ha már leérettségiztél, ő nem lesz a tanárod többé, tehát megszűnik az alá-fölérendeltség, egyenrangúként léphettek a helyzetbe. Emellett, nem kell titkolnotok a kapcsolatotokat többé, hiszen nem kell attól félni, hogy milyen következményekkel járhat a tanár számára, ha a munkahelyén kiderül, hogy viszonya volt egy fiatalkorúval.
Azért akadnak olyan sztorik is, amiknek happy end a vége. Ez nem jelenti azt, hogy nekik nem kellett nehézségekkel megküzdeniük, csak annyit, hogy megérte kitartani és betartani a játékszabályokat. 
Forrás:http://kozepsuli.hu/tanar-diak-szerelem-lehet-jovoje/
~Harmatcsepp~

Ez is érdekelhet...

0 megjegyzés

Flickr Images