Swift

Egri Zsanna - Elveszve Mexikóban , Ofélia



Ez lesz az első, hogy ilyet csinálok, de most egyszerre két könyvet hoztam Nektek. Mind a két könyvet Egri Zsanna írta. A címük: Elveszve Mexikóban és Ofélia.


 Egri Zsanna – Elveszve Mexikóban

„Te mit tennél, ha egy reggelen nyomtalanul eltűnne az ágyadból a szeretett férfi? Csupán egy Mexikóba szóló repülőjegy, és majd harmincmillió forint maradna utána. Kathy összeszedve minden bátorságát útra kell Mexikóba, hogy megtalálja szerelmét. Ám csak újabb rejtélyek várnak rá. Egy titokzatos menyasszony, egy halottnak hitt anya, és egy vidám özvegy. Szerencsére barátokra talál, akik segítik a rejtély megoldásában, miközben új szerelem tűnik fel a láthatáron. Te mit tennél, ha egyik nap arra ébredtél, hogy fogalmad sincs arról, hogy ki vagy? Csupán egy fénykép van a múltadból. Richárd a kómából felébredve, egy gyönyörű orvosnő, és egy idős takarítóasszony segítségével keresi a múltját. Ám újabb és újabb talányok kerülnek az útjába. Egy babonás özvegy, egy elveszett menyasszony, valamint hatalmas vagyon. Vajon rátalál a múltjára és a szerelemre?



Amikor a fülszöveget elolvastam, nagyon izgalmasnak tűnt a könyv, kíváncsi voltam, hogy vajon az elolvasása után is olyan izgalmasnak találom-e. Számomra nagyon szimpatikus volt, hogy végre magyar írónő művéhez van szerencsém, és szívmelengető volt, mikor megpillantottam a magyar neveket a regény első oldalain. Valahogy az utóbbi időben úgy alakult, hogy rengeteg külföldi író könyvét olvastam, viszont a magyar írók igencsak hátrányba szorultak. Így izgalommal vágtam neki ennek a kalandnak! :)

Na de visszatérve a történethez. Megismerjük Kathyt, aki az elején igen csúf, és bár hatalmas tudással rendelkezik mint tolmács, nem kell senkinek. Majd egy jóképű, gazdag férfi kezdi napi szinten foglalkoztatni, hogy fordítson neki, miközben egymásba szerelmesednek. Igazából kicsit zavart, hogy nagyon gyorsan történtek az események, sokszor kapkodtam a fejem, örültem volna, ha pár oldallal hosszabb lenne a könyv. Egyrészt mert akkor jobban ki lehetett volna pár részt fejteni, más részről pedig mert nagyon tetszett a könyv, és sajnáltam, hogy ilyen gyorsan vége lett.

Szóval egymásba szerelmesedett a két főszereplőnk, és az első romantikusan együtt töltött este után Kathy ébred fel elsőként, így Ő nyit ajtót a pincérnek, aki a következő másodpercen elkábította a nőt. Miután felébred, az egész szoba úgy néz ki, mintha senki sem lakott volna ott, és eltűnt John. És bár alig lapoztam pár oldalt, már be is indult a könyv.

Innentől nem győztem olvasni, és nagyon kíváncsian vártam a folytatást. Nagyon sok dolog történt ahhoz képest, hogy nem egy hatalmas terjedelemről van szó. Sok kedvelhető szereplőt ismertünk meg. A főszereplő határozatlansága egy kicsit zavart, mint Andreát is, de egy idő után megbékéltem vele. Talán az egyik legmeglepőbb jelenet számomra az esküvői rész volt, én csak néztem kerek szemekkel, hogy mi a szösz?! Ez most komoly?! Mi jöhet még ez után?! És persze egy percig sem unatkozhattam, mert ugyanolyan pörgősen folytatódott tovább. A vége is teljesen váratlan volt, egyáltalán nem lehetett számítani rá, és volt pár kérdés, ami megválaszolatlanul maradt, de erre is gondolt az írónő. Itt jön képbe az Ofélia, ami nem mondhatni, hogy ennek a könyvnek a folytatása, de mégis hozzá tartozik.

Ha felkeltette az érdeklődésed, ide kattintva tudod megvásárolni.



Ofélia

„Erősebb a szerelem az átoknál? A frissen szabadult Oféliát egy különös átok és a múlt kísérti. Egy holtából feltámadt férfi, egy titokzatos gyermek, egy bosszúra éhes férfi. A testét áruló mexikói lány eljut a leggazdagabb körökig, hogy egy ördögi terv segítségével hatalmas vagyon megszerzésére készüljön, gyilkosságtól sem riadva meg. Ám, csak a börtön és az átok a jutalma. Hiába köt életre szóló barátságot a börtön falai között, hiába bánja meg bűneit, hiába talál rá a szerelem, a rontástól nem szabadulhat. Vajon szabadulása után mégis meg kell válni barátságtól, szerelemtől, vagy akár az életétől is, hogy megszabaduljon az átoktól? Ofélia, az Elveszve Mexikóban könyv folytatása, mégis egy önálló történet.



Oféliát az előző könyvben volt szerencsénk megismerni, ahol egy eléggé negatív szereplőt játszott. Ezért nem is értettem elsőként, hogy miért szentel Zsanna egy egész könyvet neki? Persze aztán amikor elkezdtem olvasni, teljes mértékben megértettem. Megismerjük, hogy miként jutott oda, ahova, és miért tett sok mindent, amit bár megbocsájtani talán nem tudunk, de mégis egy kicsit más szemszögből tekinthetünk rá. Az előző könyvből több ismerősre is bukkanhatunk rajta kívül, mint például Richardra. Nekem talán az előző regény jobban tetszett, bár ezt a könyvet sem tettem le túl sokszor.

Nagyon nagy pozitívum volt számomra, hogy egyértelműen látszott, Zsanna alaposan utánanézett a helyszínnek, szokásoknak, és az egész kultúrának. Tehát nem lett azt mondani, hogy össze lenne csapva bármelyik könyve!

Emellett mindenképp meg szeretném említeni, hogy ami még nagyon tetszett, az a szókincs, amit a könyv olvasása során tapasztalhattunk. Ennél szebben nem is használhatta volna a magyar nyelvet! Már csak emiatt is megérné elolvasni! :)

Ajánlom mindenkinek, aki szeretne eltűnni a szürke hétköznapokból akár csak egy órára, remek kikapcsolódást nyújthat a könyv.

Ha felkeltette az érdeklődésed, ide kattintva tudod megvásárolni.

És hogy egy jó hírrel is szolgálhassak:

Zsanna Egy milliomos bőrében című regényét ingyenesen letölthetitek ide kattintva.


Egri Zsanna rövid bemutatkozása:

Egri Zsanna
A legelső írásom publikálása a szülői ház falán történt, amelyet az akkori olvasóim nem igazán értékeltek. 

A viccet félretéve soha nem készültem írónak, fiatal lányként azért írogattam verseket, később a lányom megszületése után meséket. Majd egy helyi újság szerkesztésére vállalkoztam. A közben felnőtt lányom ötlete volt, hogy írásommal jelentkezek egy kis pályázatra, amelyet, számomra is meglepő módon, igen magas fölénnyel nyertem meg. Akkor kaptam kedvet, hogy  regényt írjak. 

Az első regényem az ismerősi körben akkora sikert aratott, hogy már nem bírtam abbahagyni az írást.  Magamról annyit, hogy egy egyszerű munkás családba születtem második gyermekként, felnőttként hétköznapi polgári foglalkozásom volt, semmi különleges. Sajnos betegségem miatt már évek óta rokkant vagyok, ám ebben is csak a jót látom, rengeteg időm van írni. :)  

Közösségi ember vagyok, egy civil szervezetben is tevékenykedek, de mégis inkább az írás tölti ki a mindennapjaimat. A könyveim, a blogom.  Sokszor megkérdezik tőlem, hogy saját tapasztalataim alapján írom-e a könyveimet, de erre csak egy válaszom van, hogy nem. Minden amit leírok a fantáziám szüleménye, illetve hosszas kutatómunka. Könyvek, filmek, tanulmányok, internetes úti beszámolók, ezek egészítik ki képzelőerőmet. Talán egy-két karakter származik csak az ismeretségi körömből. Időnként egy utcán elcsípett beszélgetés ad ötletet, vagy csak úgy beugrik valami.

Imádok írni, de még jobban szeretem ha olvassák a könyveim. Eddig öt könyvem jelent meg, mindegyik romantikus kalandregény. Van egy blogom Szív titkok címen, ahol folytatásban jelentettek meg történeteket, valamint más írókat, könyveiket is szívesen bemutatom. 

Hamarosan megjelenik egy különleges interjú rólam, ahol tíz író lesz az interjúztatóm. 

~Harmatcsepp~

Ez is érdekelhet...

5 megjegyzés

  1. Egri Zsanna könyveit az első perctől kezdve nagy örömmel olvasom. Végre egy magyar írónő, aki ronmantikus kalandregényeket ír. Nem szirupos lányregények, hanem valódi hétköznapi emberek kalandjai. A munkáiban tökéletesek a táj leírások, az emberi jellemábrázolások, és maga a fordulatos, cselekményes, rejtélyes történetek is. Ez úton szeretnék a kedves írónőnek még nagyon sok top 10-es könyvet kívánni :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Teljesen egyetértek Veled, szerintem is nagyon tehetséges. Ezután egyébként én is biztos hogy több időt fogok a magyar íróknak szentelni, mivel igencsak pozitívan csalódtam! :)

      Köszönöm szépen, hogy megosztottad Velem a véleményed, és a jókívánságaid természetesen továbbítom Zsannának! :)

      Törlés
  2. Magam is csak ajánlani tudom, és nemcsak ezt a kettőt. A többit is érdemes elolvasni. Meghívó nászútra, Egymilliót egy férfiért, és az ingyenes Egy milliomos bőrében. Ma olvastam a blogjában egy új írását, ami teljesen más stílusban van, mint amelyet megszoktunk tőle, de nagyon jó!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon örülök hogy ennyien ismeritek és figyelitek Zsanna írásait! A későbbiekben én is szeretném elolvasni a többi könyvét is, mert tényleg tehetségesen ír! :)

      Törlés
  3. Minden könyvét olvastam ami megjelent és
    a bloggját is figyelemmel követem. Egyetértek az előttem szólókkal. Ez év során ismerkedtem meg a munkáival, és még pár magyar írónő könyvével. El vagyok ragadtatva Tőlük! További sikereket kivánok!

    VálaszTörlés

Flickr Images