Swift

Sarah Addison Allen: A barackfa titka


Sarah Addison Allen: A barackfa titka



„A harmincéves Willa Jackson – egy generációkkal korábban anyagi romlásba dőlt régi, előkelő déli család sarjaként – kétes hírnévnek örvend. A Blue Ridge Madam – amit még Willa ükapja építtetett, és ami annak idején az észak-karolinai Walls of Water legpompázatosabb otthonának számított – évek óta a szerencsétlenség és a botrány jelképe. Willa megtudja, hogy volt osztálytársa – a nemesi származású Paxton Osgood – kívülbelül fel akarja újíttatni az épületet, hogy első osztályú fogadót alakítson ki belőle. Ám amikor az építkezés közben egy csontváz kerül elő a magányosan álló barackfa alól, rég eltemetett titkok kerülnek napvilágra, a városkában pedig furcsa események követik egymást. A véres rejtély minden várakozás ellenére közelebb hozza egymáshoz Willát és Paxtont, akik közösen kénytelenek szembenézni a két család szenvedéllyel és árulásokkal teli történetével, illetve kideríteni az igazságot, amely a mai napig hatással van az élők sorsára.


A regény egy csendes kisvárosban, Walls of Waterben játszódik. A történetnek két főszereplője van, Willa és Paxton. Nagyszüleik fiatalabb korukban legjobb barátnők voltak, nem tudni miért, mára már szóba sem állnak egymással. Bár a lányok is ismerik egymást, még sincs köztük semmiféle kapcsolat, hiszen az iskolában Willa volt a gimi bajkeverője, különféle csínyek kieszelése volt az élete, míg Paxton maga a megtestesült tökéletesség.

Paxton a Nőegylet megalakulásának 75. évfordulója alkalmából fel szeretné újítani a Blue Ridge Madam épületet, mely egykor a város büszkesége volt, emellett Willa családjának tulajdona, mielőtt elszegényedtek volna. Ezzel megszerezve családjának azt a hírnevet ismételten, ami nekik jár.

Bár a külső szemlélőknek úgy tűnik, Paxtonnak mindene megvan, amire szüksége lehet, mégis küzd azokkal a problémákkal, amivel a gazdag lányoknak szembe kell nézniük. Nincs egyetlen igaz barátja sem, hisz  a Nőegylet tagjai mind felületesek, és nem igazán alkalmasak a barát pozíció betöltésére, csak pletykálkodni tudnak. Emellett a szüleitől sem tud elköltözni, mert édesanyja lelkileg zsarolja, hogy maradjon velük. Szerelmi élete is igazán zűrös, mert beleszeretett a meleg Sebastianba, akivel bár napi szinten találkozgatnak a férfi lakásán, mégis tudja, hogy a testét megszerezheti, a szívét soha nem kapja meg. Paxton napjait azzal tölti, hogy megfeleljen az elvárásoknak, miközben egyre boldogtalanabb és kilátástalanabb az élete.



Willa, bár rendelkezik egy kávéüzlettel, mégis jól át kell gondolnia, mire költ. Édesapját évekkel ezelőtt elvesztette, így nagyanyja maradt neki, aki már gondozás alatt áll, hiszen idős, és beteges is. Nem szeret kimozdulni, inkább otthon teszi a rutinos munkáit, a szerda például a porszívózásé. Szinte gépiesnek mondható az élete, míg meg nem kapja a meghívót a Blue Ridge Madam épület megnyitójára, ahová esze ágában sincs elmenni. Emellett viharos találkozásban részesül Colinnal, Paxton testvérével. 



A két fiatal között természetesen forr a levegő, a férfi próbálja elcsábítani őt, de Willa nem igazán enged, fél a csalódástól.

Nagyon izgalmasak a szereplők, nagyon jól fel vannak építve, imádtam mindegyiküket, nem is beszélve a nagyikról. A könyv elejétől sejtjük, hogy valami történhetett évekkel ezelőtt, de nagyon nehezen bontakoznak ki a szálak, míg nem egy holttest bukkan fel az építkezés során. Innentől persze felgyorsulnak az események, mindenki tudni akarja ki követte el a gyilkosságot. Mint kiderül, a ház a gyilkosság idejében Willa felmenőinek tulajdonában állt, így nagy valószínűséggel a családjának a tagja követhette el a gyilkosságot. Közben kiderül mi történt a két nagyival is, minek a következménye, hogy így eltávolodtak egymástól.




Egy kis mágia is bele lett csempészve a könyvbe, de ennél többet nem szeretnék elárulni róla, mert szeretném ha elolvasnátok! 

Nagyon izgalmas volt a történet, jók voltak a szerelmi szálak is, főleg mert nem éreztem azt, hogy az arcomba nyomták volna.

Tényleg egy baromi izgalmas könyv volt, nagyon szerettem minden sorát, egyedül azt bánom, hogy nagyon gyorsan vége lett. Nem mondom, hogy ez életem legjobb könyve, viszont aki csak szeretne elmerülni egy olyan könyvvel ami garantáltan magával ragadja, az ne is keressen tovább!! 

Ezen kívül több regénye is megjelent Sarah Addison Allennek (Édes élet 2012 ) (A csodálatos Waverley-kert 2010). Én szerintem mindenképp olvasni fogom a többit is, főleg, hogy nagyon pozitív a visszajelzés minden eddigi könyvét  illetően.

Egyébként pedig a két oldalon látható képek különböző országokban megjelent borítóképeket mutatnak, szerintem nagyon szépek, ezért is szerettem volna megosztani veletek. :)



Amilyen kávét iszol, olyan vagy


"Rachel a múlt héten jelentette ki, hogy a kávézási szokások sokat elárulnak az ember jelleméről. Aki üresen issza a kávéját, az tényleg megrögzött konzervatív? Aki pedig tejjel és cukor nélkül, annak tisztázatlan a kapcsolata az anyjával? Rachel a pult alatt dugdosott füzetébe jegyezte fel a megfigyeléseit."


Willa üzlettársa, Rachel úgy gondolta, a kávé jellemez. Teljes jellemrajz készíthető egy ember kávézási szokásairól, melyet bemutatnék nektek. Ti melyikben ismertek magatokra? Én általában a tejeskávé mellett szavazok. ;)

Feketén, tisztán 
Ez a típus szereti az egyszerű, tiszta dolgokat és helyzeteket. Ő sem akar másnak mutatkozni, mint ami. Viselkedése természetes, általában csendes, visszafogott ember. Rendszeresen szüksége van arra, hogy elvonuljon a világ zajától, de néha előtör belőle a vágy, hogy megmutassa, mire is képes. Egyenes és őszinte, bár időnként túl nyersen fogalmaz. Bonyolult, de hűséges társak a barátságban, szerelemben, akikre lehet számítani.



Eszpresszó 
A szerzőpáros szerint az eszpresszófogyasztók kissé kiszámíthatatlanok, szeszélyesek, ugyanakkor célratörő, szorgalmas emberek, akik keményen, szívósan dolgoznak, és nagy nyomás alatt is jól teljesítenek. Vezető szerepre törnek, de kissé türelmetlenek. Sokat látott és tapasztalt egyének, akiknek nem okoz mély lelkiismeret furdalást a kisebb szabályok áthágása. 

Capuccino 
A capuccino-kedvelők extrovertált, barátságos és derüs emberek, akik szívesen és könnyen teremtenek kapcsolatot. Élvezik az anyagi világ és a test örömeit. Kalandvágyóak, keresik az új élményeket. Kissé felületesek, mert semmiben sem mélyednek igazán, mivel a részletek untatják őket, viszont nagyon kreatívak, ötletesek. 

Tejeskávé 
Aki jókora adag tejjel felhígítva szereti a kávét, az szeretne nagyvilági, trendi és határozott lenni, de bizonyos helyzetekben kissé infantilis lehet. Simulékony, alkalmazkodó és engedékeny. Fontos számára, hogy szeressék, kedveljék őt, ezért igyekszik megfelelni az elvárásoknak. Nem szereti a nyílt összetűzést, igyekszik rugalmasan elsimítani a konfliktust. Ha valakit főnökként helyre kell tennie, rendre kell utasítania, szinte bocsánatkérő hangnemben teszi. 



Instant kávé 
Akik az azonnal oldódó kávéra esküsznek, azok egyenes, vidám személyiségek. Szeretik az egyszerű és gyors megoldásokat és sikereket. Nem kedvelik a kemény, nehéz, nagy tervezést és kitartást igénylő feladatokat. Ritkán néznek vissza, és az önelemzés sem a kedvenc időtöltésük, így gyakran másoknak kell tükröt tartaniuk eléjük és rámutatniuk személyiségük rejtett mélységeire. 

Koffeinmentes kávé 
A kávéban a koffein a lényeg. Aki tehát a koffeinmentes kávét választja, az szeretné jobbnak, bátrabbnak és bevállalósabbnak mutatni magát, mint ami – hiszen lám kávézik. Válogatásával ki akar tűnni a tömegből, de koffein hiány elárulja, hogy valójában nem olyan életrevaló. Vágyai túlmutatnak a képességein, emiatt gyakran elégedetlen, és úgy érzi, hogy az élettől nem azt kapta, ami neki jár. Amit kap, arra finnyás. Válogatós és kényeskedő. 

Jegeskávé 
A frapuccino-kedvelőket a két testbeszéd-kutató sekélyesnek és divatmajmolónak találta, akit jobban foglalkoztatnak a külsőségek, a külcsín, mint a belbecs. Nincs pontos rálátásuk a dolgokra, mégis hajlamosak a kötözködésre. Valójában óvatos duhajok, akik kerülik a meleg helyzeteket, a dolgok alapos megtapasztalását, és kapcsolataikban is felületesek, hamar odébbállnak. 

Nem kávézol
Aki nem kávézik, az még nem nőtt fel igazán. Tart az élettől, fél a kihívásoktól, a nehézségektől.























~Harmatcsepp~

Ez is érdekelhet...

0 megjegyzés

Flickr Images