Swift

Samantha Bailey - Nő a peronon


"Rád bízta a gyermekét, azzal örökre eltűnt.

Morgan Kincaid élete egy másodperc alatt örökre megváltozik. Épp hazafelé tart a munkából, amikor egy anya hozzá lép, majd segítségért könyörögve a kezébe nyomja a kisbabáját. Mielőtt Morgan visszatarthatná, az elkeseredett anya a beérkező metrószerelvény elé veti magát. Morgan még sohasem látta a nőt ezelőtt, és fel sem foghatja, mi történt, amikor újabb kérdés villan be az agyába: honnan tudta a kisbaba anyja az ő nevét?
A rendőrség kihallgatja Morgant, és felfedik előtte, hogy a nő a peronon Nicole Markham, egy valódi nagyágyú volt a ruházati cégek vezetői között, ám azt is megtudja, hogy egyetlen szemtanú sem erősíti meg Morgan vallomását. Vagyis Morgant immár egy gyilkosság elkövetésével gyanúsítják…
A Nő a peronon egy feszes tempójú, izgalmas thriller arról, mi mindent hajlandó egy anya feláldozni a gyermeke védelmében."

Morgan egy megtört özvegy, akit a férje bűnei miatt bélyegeztek meg. Az egykor életvidám nő most megtépázva éli szürke hétköznapjait arra vágyva amit megkaphatott volna, mégis mindent elveszített. Elmerülve a gondolataiban egy pillanat alatt ismét kicsúszik a szőnyeg a talpa alól, mikor egy anya a gyermekét a kezébe adja, és a metró elé veti magát. 

Őt gyanúsítják egy számára ismeretlen nő megöléséért. Hogyan keveredhetett ismét ekkora bajba? 

Morgan szerethető és emberi karakter volt, aki úgy cselekedett, ahogy én is tettem volna. Néha szembement az őt védő szabályokkal az igazságért, reménykedve hogy tisztázhatja magát. Minden követ megmozgatott, hiszen nagyon jól tudta, csak magára számíthat.

Szerettem ahogy építkezett a cselekmény, ahogy a szemszögek, illetve az idősíkok váltakoztak. Eközben egyre több titokra derült fény, és folyamatosan mozgásban tartotta a gondolataimat: Ki elől menekült Nocole? Kitől félt annyira, hogy még a gyermekét is átadta egy idegennek arra kérvén szeresse és vigyázzon rá? Miért pont Morgan? Mi köti össze ezt a két teljesen különböző életet élő nőt?

Izgalmas, cselekménydús volt, végig fenn tartotta az érdeklődésem. A befejezés  több fordulatot tartogatott, teljesen más volt a teóriám, mint ami valójában történt, így jó volt egy kiszámíthatatlan regényt olvasni. 


Ez is érdekelhet...

0 megjegyzés

Flickr Images