Swift

A hónap könyve - 2016. március


A márciusi hónapomat elég szegényesnek éreztem, 7 könyvet sikerült elolvasnom. Ez köszönhető a munkámnak, illetve az életmódváltásomnak, ami sok figyelmet és energiát követel. A jövő hónapban igyekszem több könyvet is olvasni, de azért így belegondolva ez a 7 sem rossz szám, hiszen sok embernek akár a gyerkőcök miatt ennyire sem marad ideje. :) Na de lássuk csak, melyek is voltak ezek a könyvek:





1. Benyák Zoltán - A nagy illúzió

FÜLSZÖVEG:

Tom Pastor a képzeletének rabja. Szerelmi élete viharos, hétköznapjai keservesek. Alig létezik számára más, mint az ecset és a vászon, hogy illúzióit valósággá álmodhassa. 
Tom negyvenéves, festőművész, és egy nap arra ébred, hogy halott. 
De az életének ezzel még koránt sincs vége. 
A túlvilági sötétség sivatagában megcsörren egy piros telefonfülke készüléke: a vonal másik végén felcsendülő hang akar tőle valamit. 
Hősünk elindul hát beteljesíteni a küldetését, útját nem gátolja sem tér, sem idő, ezen a helyen vígan megfér egymás mellett Edgar Allan Poe és Charlie Chaplin, Drakula gróf és a Gyáva Oroszlán, Salvador Dalí szürrealista rémálma és Tom Pastor Keselyűembere… Szerelem és halál. 
A nagy illúzió a megismerhetetlen felfedezésének regénye, édes-bús felnőttmese a boldogság kereséséről és megtalálásáról, ott, ahol a legkevésbé számítanánk rá.


A róla készült bejegyzésem itt olvashatod:

http://milyenkonyvetolvassak.blogspot.hu/2016/03/benyak-zoltan-nagy-illuzio.html




2. Kevin Leman - Szexre hangolva


FÜLSZÖVEG:
„Ez a könyv házaspároknak szól, hogy felszabadítsa a szexről való gondolkodásukat, és felfedezzék az aktív és boldogító szexuális élet örömeit. Könyvemet afféle kreatív útmutatónak szánom, amely megvilágítja, miért érdemes és hogyan lehet jobban csinálni… és mindent azért, hogy a testi intimitás eddig felfedezetlen mélységeit élhessék át együtt” – mondja dr. Leman pszichológus és családterapeuta, aki a tőle megszokott közvetlenséggel és humorral szól a szexuális intimitás fizikai és kapcsolati oldaláról.
Könyvében kendőzetlenül beszél a férfi és a női szexualitás különbségeiről, az örömszerzés változatos módjairól, a szexuális intimitás elmélyítéséről és sok más kérdésről hangsúlyozva, hogy a szex a pár szeretetkapcsolatának minőségét tükrözi, nem csupán a fizikai aktusról szól.
A szerző több évtizedes tanácsadói tapasztalata alapján állítja, hogy a boldogító szexuális élet az egyik leghatékonyabb összetartó erő, ami csak létezhet a házasságban. Könyve segít a pároknak, hogy a lehető legjobb indítást adják a házasságuknak, vagy ha már régebb óta házasok, megmutatja, miként hozhatják vissza a szenvedélyt és izgalmat a kapcsolatukba.
A róla készült bejegyzésem itt olvashatod:
http://milyenkonyvetolvassak.blogspot.hu/2016/03/kevin-leman-szexre-hangolva.html



3. Klausz Melinda - A közösségi média nagykönyve

FÜLSZÖVEG:
Ma már szinte nincs is olyan beszélgetés, amiben ne említenék meg a Facebook, YouTube vagy éppen a lájkolni szavakat. A közösségi média felülete olyannyira mindennapjaink részét képezi, hogy ezen beszélgetünk ismerőseinkkel, nézünk filmeket vagy éppen olvasunk híreket. Mindennapjaink mellett vásárlási szokásainkat is befolyásolják ezek a felületek, vállalkozóként, cégként azonban nem minden esetben a leghatékonyabb módon vagyunk rajtuk jelen.
A közösségi média nagykönyve éppen ezért esettanulmányokon és feladatokon keresztül bevezet a közösségi média minden aktuális kérdéskörébe, az oldalak kiválasztásától a trollok kezelésén át a nyereményjátékokig.
A szerző, Klausz Melinda 2007 óta foglalkozik közösségi média marketinggel, 2008 óta blogol, élete első Facebook hirdetését pedig 2009-ben hozta létre. Cégét, a Klausz Social Groupot a Magyar Marketing Szövetség 2015-ben két KKV-Marketing Gyémánt díjjal is kitüntette közösségi média marketing megoldásai és eseménykommunikációja miatt.
A róla készült bejegyzésem itt olvasható:
http://milyenkonyvetolvassak.blogspot.hu/2016/03/klausz-melinda-kozossegi-media.html



4. Gary Chapman - Életre szóló ígéretek pároknak

FÜLSZÖVEG:
A népszerű kapcsolati szakértő, Gary Chapman a Biblia ősi bölcsességéből merítve arra inspirálja a párokat, a friss házasokat éppúgy, mint az aranylakodalmukat ünneplőket, hogy őrizzék a szeretet melegét a kapcsolatukban. A bibliaversek és a hozzájuk fűzött gondolatok olyan alapvető, ám gyakran figyelmen kívül hagyott területekre világítanak rá, mint a türelem, a tisztelet, a harag, a megbocsátás, a kommunikáció, a szex, az intimitás, az önzetlenség melyekről minden párkapcsolatban érdemes időről időre elgondolkodni.

Bővebben itt olvashatsz róla:
http://milyenkonyvetolvassak.blogspot.hu/2016/03/gary-chapman-eletre-szolo-igeretek.html




5. Jodi Picoult , Samantha Van Leer - Sorok között


FÜLSZÖVEG:
Az igazi tündérmesék nem a nyúlszívűeknek valók. Ezekben a gyerekeket boszorkányok falják fel és farkasok kergetik; a nők kómába esnek vagy éppen gonosz rokonaik áldozatául. Valahogy mégis minden fájdalom és szenvedés megéri, amikor a mese jóra fordul, és boldog vége lesz. Hirtelen nem számít, ha az ember négyest kapott a francia röpdogára, vagy ő az egyetlen lány a suliban, akinek nincs randija a bálra. A boldog vég jóvátesz mindent. De mi van, ha ez mégsem a vége?
Delila éppúgy gyűlöli a sulit, amennyire szereti a könyveket. Van is egy nagy kedvence, amivel képtelen betelni. Ha valaki – különösen a népszerű lányok közül – megtudná, hányszor olvasta el újra és újra a könyvtár poros mélyéről előásott tündérmesét, a poklok legmélyebb bugyrába száműznék… örökre.
Delila számára ez a mese mégis több papírra vetett szavaknál. Persze ebben is van egy jóvágású (oké, dögös) királyfi, fényűző palota és elvetemült gonosztevő, mégis olyan, mintha valami mélyebb jelentése lenne. Delila egy napon azt is megtudja, mi ez. Mint kiderül, a nem is olyan szőke herceg nemcsak valóságos, de nagyon szemrevalónak találja tizenöt éves olvasóját. Csak hát… egy világ választja el őket egymástól. Így aligha működhet…

A New York Times sikerszerzője, Jodi Picoult ezúttal a lányával, Samantha van Leerrel közösen írt klasszikus tündérmesét – egyedülállóan modern hangnemben. Az olvasót rövid úton elvarázsolja egy olyan kamaszlány története, aki kész átkelni valóság és fantázia határán, hogy a legnagyobb veszedelmek árán is ráleljen a boldogságra.
Bővebben itt olvashattok róla:
http://milyenkonyvetolvassak.blogspot.hu/2016/03/jodi-picoult-samantha-van-leer-sorok.html


6. Ugron Zsolna - Erdélyi menyegző


FÜLSZÖVEG:
1608 november, Kolozsvár. A város Báthory Anna esküvőjére készülődik. A fejedelem tizennégy éves húgát családja és a hagyományok tiszteletére nevelték…
Vajon engedelmes araként vagy lázadó özvegyként teljesíti be sorsát? Hogyan küzd a három részre szakadt ország politikai játszmái közepette egy fiatal lány a hatalommal bíró férfiak szerelme, érdekei és kapzsisága ellen? Boldog fiatalasszony vagy „ördög, gyilkos kurva”, ahogy az új fejedelem nevezi?
Erdély és Magyarország a XVII. század elején a politikai intrikák és álandó háborúskodások világa. Hitviták, árulások és érdekházasságok döntik el országrészek sorsát. A végvárakban, az ostromlott falak mögött jelenésekről, családi átkokról, mérgezésekről és testvérszerelemről suttognak…
Ugron Zsolna regénye a 17. század egyik leghírhedtebb, legtitokzatosabb alakját, a bűbájos boszorkányt, Báthory Annát idézi meg. A körülrajongott és gyűlölt Báthoryak világát, melyben az árulások, parancsszóra elhált szerelmek és politikai gyilkosságok közepette egy asszony boldog akart lenni.
Bővebben itt olvashattok róla:
http://milyenkonyvetolvassak.blogspot.hu/2016/03/ugron-zsolna-erdelyi-menyegzo.html


7. Zavodni Gréta Virág - A szívem ezerkétszázat ver egy perc alatt


FÜLSZÖVEG:
„Attól félek, hogy a körülöttem lévőket jobban meg fogja viselni ez, mint engem. De én tudom, hogy kitárul előttem Tibet kapuja, hogy olyan dolgokat tapasztalhassak meg, amiket a későbbiekben a lehető legjobban tudok majd hasznosítani. Nincs bennem félelem, harag, kétség, nincsenek miértek, csak küzdés van, és akarat. Nem látok mást, kizárólag egy egészséges embert, akinek végig kell járnia egy utat, hogy aztán még egészségesebben folytathassa a tökéletes életet.”
ZAVODNI GRÉTA VIRÁGnál 2011 márciusában diagnosztizáltak a leukémia egy súlyos változatát, a T-sejtes Non-Hodgkin limfómát. A fiatal lány három éven keresztül kemoterápiás és sugárkezelések sorozatát kapta, de maradt ereje arra, hogy közben a kezdetektől megörökítsen minden fontos pillanatot. Bejegyzéseiből a benne lejátszódó lelki folyamat és a kezelések, beavatkozások tanulságos, érdekfeszítő, őszinte története bontakozik ki, melynek végállomása – göröngyös út után – a gyógyulás. A kötet Gréta győzelméről és újjászületéséről szól; az ő példája pedig másoknak is erőt adhat, hogy soha ne adják fel a harcot.
Bővebben itt olvashattok róla:
http://milyenkonyvetolvassak.blogspot.hu/2016/03/zavodni-greta-virag-szivem.html


És vajon ezek közül melyik lett a hónap könyve? :)

Ahogy haladtunk előre a hónapban, nem igazán tudtam, hogy melyik könyvet is választhatnám a hónap könyvének, mert egyik sem tűnt ki a többi közül, és nem éreztem azt, hogy ez lenne az igazi addig, amíg kezembe nem vettem Zavodni Gréta könyvét, aminek a címe: A szívem ezerkétszázat ver egy perc alatt. Hogy miért ez a könyv lett a hónap könyve? Mert Gréta vállalta a saját küzdelmét, és példát mutathat minden embernek, hogy hogyan is álljunk hozzá a betegséghez, hogy mennyire fontos a pozitív hozzáállás. Bár csak 20 éves volt mikor diagnosztizálták nála a rákot, mégis olyan módon vitte végig a kezeléseket és azt a pár évet, ami miatt hatalmas tisztelet jár neki. Ha példaképet kerestek, akkor nála jobb embert keresve sem találhattok! Köszönöm Gréta!

~Harmatcsepp~

Ez is érdekelhet...

0 megjegyzés

Flickr Images