Swift

Blogturné - Thomas Taylor - A ​malamandra (Iszonyhomokos legendái 1.)


A Könyvmolyképző Kiadó és Thomas Taylor jóvoltából ezúttal megismerkedhetünk a malamandra legendájával. Tartsatok négy bloggerünkkel a legendás lény nyomában, és a turné végén ti is nyerhettek egy példányt a könyvből.

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó

Kiadás éve: 2023

Fordító: Füleki Anna Lili

Oldalszám: 232 oldal

Megrendelem


Fülszöveg:

Ha ​valahol lehetséges a lehetetlen, akkor az Iszonypart.

Télen nem sok ember látogat Iszonypartra. Még a helyiek is elkerülik a tengerpartot, amikor leszáll az éj, és szél süvölt az Agyar Sziklák és a Leviatán csatahajó roncsa körül. Néhányan még ma is esküsznek rá, hogy látták arrafelé az irtóztató malamandrát…

Citromos Herbert, a Grand Nautilus Hotel talált tárgyasa tudja, hogy nem könnyû visszajuttatni az elveszett holmikat jogos tulajdonosukhoz. Különösen, ha nem valami veszik el, hanem valaki. Fokföldi Viola szüleinek tizenkét évvel ezelôtt veszett nyoma, és senki sem tudja, mi történt velük. A lány Herbit bízza meg, hogy segítsen megtalálni ôket. A nyomozás során rájönnek, hogy eltûnésüknek köze lehet a legendás tengeri szörnyhöz, a malamandrához.

Iszonypart mindig is hátborzongatóan rejtélyes hely volt, ahol különös történeteket mos ki a víz. Most viszont még furcsább lett…

Két gyerek, aki bátor elszántsággal vág neki, hogy egy régi legenda végére járjon. Csakhogy ebben a városban a legendák néha… harapnak.

Kövesd Herbit és Violát az izgalmas és veszélyes nyomozásban! A szerző a Harry Potter borítótervezője, aki immár saját művét is illusztrálta.

Véleményem:

A borítója engem az első pillanattól megfogott. Imádtam ezt a színes, aranyos illusztrációt amit maga az író készített, így már a fülszöveg elolvasása előtt biztos voltam abban, hogy el szeretném olvasni. Néha jól esik elmerülni az ifjúsági regényekben, ami felnőttként egy könnyedebb olvasmány.

Citromos Herbi egy kicsit magának való fiú, aki elvesztette a szüleit, és a Hotel talált tárgyasaként találta meg a hivatását, hiszen nincs is nemesebb, mint az elveszett tárgyakat visszajuttatni a tulajdonosának. Épp egy nyugodt munkanapját tölti, mikor Viola bemászik az ablakán, és segítséget kér tőle, hogy bújtassa el. 

A kettejük találkozása nem volt véletlen, hiszen Viola tudatosan fordult a fiúhoz segítségért: nem is találhatna jobb nyomozót eltűnt szülei megtalálásához, mint Herbit. A dolog érdekessége, hogy egyébként Viola családja ebben a hotelben szállt meg amikor is nyomtalanul eltűntek.

Iszonypart egyébként sem mentes a furcsa és egyben ijesztő dolgoktól, hiszen a legenda szerint itt él a malamandra, aki minden évben egyszer egy tojást rak, ami varázserővel bír: teljesíti minden kívánságát a megtalálójának, de ez nem is olyan egyszerű, előtte le kell győzni a szörnyet.

Hogy hogyan fog kapcsolódni az eltűnt szülők nyoma és a malamandra története? Elsőként én sem tudtam, de utólag azt gondolom nagyon jól össze lett fűzve mindez.  A fiatalok minden félelmüket legyőzve szembeszállnak a gonosszal a jó cél érdekében.

Bár az ifjúsági olvasókat célozza meg ez a könyv, én mégis ugyanúgy el tudtam veszni benne felnőtt létemre. A két főszereplő kicsit ellentétes személyisége amiatt is egy szuper megvalósítás, mert így tökéletesen kiegészítik egymást, mégis minden tipusú olvasó tud valakivel azonosulni. Viola a vakmerő, elszánt lány, míg Herbert a megfontoltabb, mégis végtelenül lojális barát, aki a saját félelmét és határait leküzdve képes harcolni a lánnyal.

Ez a bajtársiasság aminek végig tanúi lehettünk, egy nagyon különleges kapcsolat a két fiatal között, és a fiatal olvasók szerintem sokat meríthetnek ebből. 

A malamandra kiléte és az őt övező titokzatosság végig fenntartotta az érdeklődésem, ugyanúgy mint a kampókezű férfi, akit valamiféle átok sújtott. Érdekelt, a rejtélyes szörny miért csak egyszer rak tojást egy évben, hol tölti a többi időt, és valóban olyan veszélyes, mint ahogy a legendák leírják? 

Amit picit sajnáltam, hogy a szülőkkel kapcsolatban nem zárult le teljesen a keresés, és sok olyan kérdés maradt lezáratlanul, amire szerettem volna választ kapni. De mivel ez egy sorozat első része, így minden bizonnyal a folytatás megadja számomra a keresett válaszokat, és minden a helyére fog kerülni.

Nagyon szerettem A malamandra történetét, biztos el fogom olvasni a folytatást is, hiszen olyan kedves és pozitív töltetű volt maga a cselekmény. Kimondottan megkedveltem a kis Herbit is, és kíváncsian várom, mi lesz a következő kaland, amiben Violával részt vesznek. :)

Ha felkeltette az érdeklődésed, ide kattintva megvásárolhatod. 



Nyereményjáték:


Ezúttal meg kell találnotok néhány elveszett tárgyat a bejegyzéseinkben. A feladatotok, hogy beírjátok a Rafflecopter megfelelő helyére, hogy az adott blog tulajdonosa milyen tárgyat rejtett el a bejegyzésében.


(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)


Állomáslista:


Blogturné

07. 09. Spirit Bliss Sárga könyves út

07. 11. Könyv és más

07. 13. Olvasónapló

07. 15. Milyen könyvet olvassak?

07. 17. Spirit Bliss Sárga könyves út – Extra


a Rafflecopter giveaway

Ez is érdekelhet...

0 megjegyzés

Flickr Images