Swift

Blogturné - Nikki Erlick:Az ​életfonál


A General Press Kiadó jóvoltából megérkezett Nikki Erlick - Az életfonál című regénye. Egy márciusi napon minden ember ajtaja elé egy névre szóló fadoboz került, amely az életük hosszát jelző fonalat rejtett. A kérdés, vajon az emberek akarják-e tudni meddig tart az életük, és ez a tudás milyen hatással lesz az emberekre, a társadalomra? Hozzáad, vagy éppen elvesz az élet értékéből? Érdekes és egyben elgondolkodtató kérdésekkel találtuk szembe magunkat. Ha kíváncsi vagy mit gondolunk róla, vagy szeretnéd megnyerni a könyv egy példányát, tarts velünk.

Kiadó : General Press, Budapest, 2024
Oldalszám: 408 oldal, puhatáblás
ISBN: 9789634528708
Fordította: Szigeti Judit

Megvásárlás Moly adatlap


Fülszöveg:

Nyolc ​hétköznapi ember. Egy lehetetlen választás.
Egy reggel a világ összes lakója ugyanazt a sorsfordító meglepetést találja a lakóhelye előtt: egy kis fadobozt, benne egy fonállal, amely egy égető kérdésre adja meg a választ: arra, hogy a tulajdonosa pontosan hány évig fog élni.
Minden egyes földrészen, minden embert ugyanolyan doboz vár, éljen akár egy metropolisz felhőkarcolójában vagy egy sátorban a szavannán. De honnan származnak ezek a dobozok? Vajon igaz, amit ígérnek? Mindenki ugyanazzal a súlyos döntéssel néz szembe: akarja-e tudni, meddig fog élni? És ha igen, mihez kezd ezzel a tudással?
Nyolc ember döntései és sorsa fonódik össze egy új élet hajnalán: legjobb barátok, akiknek az álmai örökre összekötik őket; levelezőtársak, akik egymásban lelnek menedékre; egy szerelmespár, akik azt hitték, az övék a jövő; egy orvos, akinek saját magát kellene megmentenie; és egy politikus, akinek a doboza puskaporos hordóvá válik, és végül mindent megváltoztat.

Nikki Erlick regénye lebilincselő történet a családról, a barátságról, a reményről és a sorsról, amely arra ösztönöz, hogy a lehető legteljesebben éljük az életet.

Véleményem:



Nyereményjáték:

A játék folyamán híres filozófusok idővel, illetve idő múlásával kapcsolatos gondolataikat mutatjuk be, a Ti feladatotok megtalálni kire gondoltunk, és a helyes megfejtést beírni a Rafflecopter megfelelő sorába.

Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz!

Az én feladványom:

Egy francia tudós úgy találta, hogy az idő se nem valóságos egynemű közeg, se nem szellemi szerkezet, hanem valami, aminek tartama van. A filozófus ezt a „tartam”-ot a valóság lényegi részét képező alkotóképességnek és emlékezetnek tartotta, melyet a képzelet egyszerű intuíciójával lehet csak megfogni. A Bevezetés a metafizikába című művében három érzékletes képet mutat be e „tartam” fogalmának megvilágosítására és a Teremtő fejlődés(1907)-ben részletesen kifejti hogy az idő nem matematikai absztrakció, tárgyilagosan mérhető „óra-idő”, hanem egyfajta személyi érzékelés, mint a gyönyör, vagy szépség.

Turné állomásai:

07.06. - Milyen könyvet olvassak?

07.09. - Olvasónapló

07.12. - Könyv és más


a Rafflecopter giveaway

Ez is érdekelhet...

0 megjegyzés

Flickr Images