Swift

Blogturné - Kate Alice Marshall : A titkok erdeje


Sok évvel ezelőtt, gyerekként Naomi és két barátnője, Cassidy és Olivia az egész nyarat a közeli erdőben töltötte, saját varázsvilágot képzelve el maguk számára. Az ártatlan játék aztán tragikus véget ért, amikor Naomit megtámadta és kis híján megölte valaki. Annak idején egy férfit elítéltek a támadásért, azonban a lányok nem a teljes igazságot mondták el a felnőtteknek. Most, évekkel később Naominak szembe kell néznie azzal, hogy előbb-utóbb minden hazugság kiderül. Ha kíváncsiak vagytok, milyen rejtélyeket tartogat Kate Alice Marshall A ​titkok erdeje című regénye, tartsatok három bloggerünkkel, és nyerjétek meg a Magnólia Kiadó által felajánlott példányt!

Kiadó: Magnólia Kiadó, 2024
Oldalszám: 416, puhatáblás
ISBN: 9789635982325
Eredeti cím: What Lies in the Woods
Fordította: Horváth Norbert


Fülszöveg:

Naomi Shaw egykor hitt a dolgok különlegességében. Huszonkét évvel ezelőtt két legjobb barátnőjével, Cassidyvel és Oliviával az erdőben barangolva töltötték a nyarat, saját varázslatos játékukat játszva. A vakációjuk azonban tragikus véget ért: Naomit megtámadták. Csodával határos módon túlélte a tizenhét késszúrást, és azonosította támadóját. A lányok vallomása börtönbe juttatott egy sorozatgyilkost, aki korábban már hat áldozatot szedett. Mindenki hősként ünnepelte őket.

Pedig hazudtak.

Évtizedekig őrizték végzetes titkukat. Most azonban Olivia el akarja mondani az igazságot, így Naomi visszatér a kisvárosba, ahol felnőtt, hogy kiderítse, mi történt valójában az erdőben. Bármilyen veszélyes is legyen a válasz.

Kate Alice Marshall első felnőtteknek írt regénye 2023 váratlan meglepetése volt a krimi- és thrillerrajongók körében, a kötet több év végi toplistára is felkerült új tehetséget üdvözölve a műfajban.


Véleményem:

Olivia, Cassidy és Naomi 11 évesen az erdőben játszottak, mikor megtámadták Naomit, és 17 késszúrással épphogy túlélte a támadást. A barátnői látták a tettest akit a hármuk vallomása börtönbe juttatott. Csakhogy a vallomásuk nem volt teljesen őszinte... Naomi egy fontos hívást követően dönt úgy, tudnia kell a teljes igazságot, hiszen az emlékei nagyon ködösek a támadásról, és az azt követő időszakról.

A hármuk szövetsége mindennél erősebb volt addig a pillanatig, míg Liv el nem döntötte, itt az idő, hogy elmondják a teljes igazságot. Csakhogy vannak olyan dolgok, amit jobb, ha hagynak a feledés homályába merülni. Ha bevallják a rendőrségnek az igazat, azzal összeomlik a kártyavár, és komoly következményeket von maga után. A lányok nem teljesen értenek egyet, és most, első alkalommal megveti a lábát a bizalmatlanság.

Naomi minden tőle telhetőt megtesz, hogy a végére járjon a történteknek, de közben újabb haláleset rázza meg a várost. A kutatása során egy furcsa szövetségest tud maga mellet Ethan személyében, aki róluk, az áldozatokról készít podcast műsort, és eredetileg azért utazott a városba, hogy interjút készítsen a túlélőkkel.

Ahogy haladunk a cselekményben, már mindenki gyanús, senkiben sem bízhat teljesen, a lányok szövetsége megbomlik, és egyre sötétebb titkok kúsznak a felszínre. Mindenkinek van takargatnivalója...

Kedveltem Naomi stílusát: magának való, eltökélt, szókimondó. Ehhez pedig illett Ethan barátságos jelleme, aki könnyen szóba elegyedett az emberekkel, és nyitott természete határozottan jól jött a kutatás folyamán. 

Ebben a könyvben semmi sem az, aminek látszik, és nem tudhatod ki a bűnös, és ki az áldozat. A karakterek jól felépítettek, a trauma mindenkire másként hat, és érdekes, kiben milyen változást indít el,  miként változtatja meg az ember személyiségét. Az emberi jellem is tökéletesen megmutatkozik: kiből mit hoz ki a pénz, a vagyon utáni sóvárgás. Persze az aljasságnak a legmélyebb szintjeit csak a legelszántabbak képesek véghezvinni, de ebben itt nincs hiány. Kegyetlen, fordulatos és letehetetlen. 

Szerettem a cselekmény vezetését, az izgalmas fordulatokat, és azt, ahogyan a fejemben is átrendeződtek folyton a gondolatok. Nagyon kíváncsi voltam ki lehet a gyilkos, illetve mi volt a pontos motiváció. Sejtettem, hogy a végén nagy meglepetés fog érni, de még így is meg tudott lepni!

Szerintem ez egy jó krimi volt, olvasatta magát, és tényleg szuper volt a befejezése is. Én bátran ajánlom, hogy elolvasd, mert kellően fordulatos és lendületes. 

Ha felkeltette az érdeklődésed, ide kattintva tudod kedvezményesen megvásárolni. 


Nyereményjáték:

Mostani nyereményjátékunkban a Magnólia Kiadó további kötetei után nyomozunk. Minden állomáson találtok egy-egy idézetet, a ti feladatotok pedig, hogy a regény címét beírjátok a rafflecopter-doboz megfelelő helyére!

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)


Az én feladványom:

“Amikor az embert zaj és káosz veszi körül, a csend az, amiben úgy érezhetjük, hogy élünk.”


Állomáslista:

05.16. Milyen könyvet olvassak?
a Rafflecopter giveaway

Ez is érdekelhet...

0 megjegyzés

Flickr Images