Swift

Francine Rivers - Megváltó szeretet


Harmat Kiadó jóvoltából kerül a kezeim közé az 1850-es években játszódó mű. 

Képzeljük magunkat Kalifornia vadregényes tájaira.  Buján zöldellő tájak, termékeny talaj, bő ivóvíz…erős,naptól cserzett férfiak, gyönyörű nők, földet seprő ruhákban…

Na! Ébresztő! Azt gondoltam, hogy egy tipikus romantikus művet fogok olvasni. Valóban van benne romantika, szép tájak és minden egyéb, de az írónő más szemszögből mutatja be ezt az időszakot számunkra. Természetesen ne feledjük, hogy ebben az időben aranylázban izzott Amerika.

Nézzetek körbe. Láttok a közeletekben 8 éves kislányt? Esetleg a lányotok? Vagy éppen az unokátok, esetleg a szomszéd kislány? Óvjuk, szeretjük, védjük Őket!

Saraht is így szerette az édesanyja. 8 évesen felvilágosítják „jóindulatúan”, hogy ő egy nem kívánt gyermek. Nemzője –apának nem lehet nevezni- gazdag, jómódú házas ember, több gyermekkel megáldva- természetesen, törvényes utódok. Sarah édesanyja csupán az ő kitartott szeretője, akit kidobott az utcára, miután ráunt… Jómódból a mocsokba kerültek, ahol az édesanyja testét árulta élelemért és szállásért...

Miután édesanyja meghalt, a kislányt eladták a Hercegnek… személyes használatra… Így teremtődött meg  Angel,  a különleges szépséggel megáldott prostituált.

A megkeseredett nőt megkereste Michael Hosea és feleségül kérte. Mindkettejük személyisége megragadott: két teljesen különböző ember, különböző erkölcsi normák szerint élnek.  Erkölcsös élet és romlott lét viszonya. Hogyan tudja megszelídíteni feleségét? Vágya, hogy Angel elfogadja, megszeresse és vágyjon rá, mintha ő lenne számára az egyetlen férfi. De hogy keveredik bele Isten? 

Angel megtapasztalta már, minden férfi csak egyet akar… természetesen 50-szer elmondják- SZERETLEK!!!!  Tudja, hogy ő prostituáltnak született, semmi máshoz nem ért… Nem tudja kezelni a kialakult helyzetet, Angel elmenekül…

Úgy gondolom, én sem tennék mást. Megrémülnék a teljesen más világtól, ha kimozdítanának a számomra megszokott környezetemből. Mindenki tudja mit szabad, mit nem. Meddig lehet feszíteni a határokat. Feleségkén kellene megtanulni tüzet rakni, főzni, mosni. Földet művelni...ijesztő.
A szeretet mindenre képes, mindenre megoldást talál… Valóban, de még egy ilyen speciális helyzetben is?

Kíváncsi vagy a válaszra? Akkor olvasd el, nem fogod megbánni! Zárójelben megjegyzem, ráadásul valóság alapja is van! 

Szinte repültek az oldalak, az írónő elrepített egy különös világba, ami megmozgatta a fantáziámat, de bizony jó, hogy nem abban az időben élek…Számomra kellemes kikapcsolódást nyújtott. :)

Ha felkeltette az érdeklődésed, ide kattintva kedvezményesen van lehetőséged megvásárolni! 

Ez is érdekelhet...

0 megjegyzés

Flickr Images