Swift

Mary Alice Monroe - Nyári fuvallat


Dora boldogtalan házasságában évekig játszotta a tökéletes anya és feleség szerepét. Férje azonban egy nap beadja a válókeresetet, és az asszony úgy érzi, hogy autista kisfia nevelésében is kudarcot vallott. A válása és az eladandó házzal kapcsolatos megannyi teendő pedig szinte minden energiáját felemészti. Szorult helyzetéből nem talál kiutat. Végül egy rosszullét kell ahhoz, hogy rádöbbenjen: ha újra boldog akar lenni, gyökeres változásokra van szükség az életében, amelyeket csakis önerőből vihet véghez. Elindul hát egy rögös, számára ismeretlen úton, amely a sok megpróbáltatás mellett megannyi örömöt is ígér, és csak remélni meri, hogy a végén nemcsak önmagára, hanem egyúttal haza is talál.
Mary Alice Monroe szívmelengető és magával ragadó trilógiájának második kötetében folytatódik a Nyári emlékekből megismert három lánytestvér, Dora, Carson, Harper és nagyanyjuk édes-bús története.

A trilógia első kötetében megismerhettük a Mouir családot, és bár leginkább Carsonról szólt a kötet, a többiekről is kaptunk egy felületesebb képet. Most Dora áll a középpontban, és kicsit mélyebbre láthatunk a lelkébe, és választ kapunk sok kérdésünkre vele kapcsolatban. 
Bár Dora egy visszahúzódó magának való nő, megtudjuk, nem véletlenül alakult mindez így. Férje eldöntötte, hogy válni akar, mert már nem szereti az életét és bár nem mondja ki, de a gyerekét se. Nate egy tehetséges fiatal, viszont autista, így nehéz vele megtalálni a közös hangot. Dora minden figyelmét neki szenteli, és szép lassan teljesen elfelejt bármi mással törődni. 
Mikor elutaztak a szigetre, az életük megváltozott. Visszanyerte az értelmét, és Dora ismét küzdeni akar a függetlenségéért, boldogságáért. Közben Nate az előző kötetben történtek miatt nincs olyan jó formában, de hála Carsonnak, segít visszazökkenni, és nyugalomra lelni. 
Carson elviszi a fiút, hogy találkozhasson Palackal (előző kötetben megsérült delfin), amikor is valami oknál fogva a delfin valami különlegeset érzett meg rajta. Carson megérezte, mi lehet mindennek az oka: állapotos. 
Eközben a szigeten a nagyi tragikus híreket kap, bejárónője és egyben igaz barátja súlyos dolgokat titkol, ami hamarosan megváltoztatja mindkettejük életét. Lucille már az első kötetben is nagyon szimpatikus volt, kedveltem, hiszen józan érvekkel segítette a nagyit, és támasza volt a nehéz időkben. Kicsit úgy éreztem, mintha hozzám is tartozna, nagyon megszerettem...
Miközben Dora próbálja feldolgozni hogy Call elhagyta, a férfi visszatér és kéri, menjen vissza hozzá, a fiukat pedig hagyja a nagyinál. Dorának ebben a kötetben sok komoly döntést kell meghoznia, amelyek végérvényesen megváltoztatják az életét, de az utolsó percig józan gondolkodásának köszönhetően helyesen tud cselekedni. 
Harper  kicsit el lett nyomva, az ő személyét még homály fedi, és vélhetőleg a következő kötetben fogjuk tudni megismerni. Viszont egy komolyabb döntést azért Ő is hozott: otthagyta a munkáját, ahol az anyja volt a főnöke, és a saját lábára akar állni, hogy érvényesülhessen végre a saját akarata is. 
A nagyi azért hívta mindannyiukat a szigetre, hogy az elveszett testvéri kapcsolatot újra építhesse közöttük, és úgy tűnik, szépen lassan közelednek egymáshoz. Mégis vészesen fogy az idő, és hamarosan mindenkinek mennie kell a saját maga útján. Kíváncsi vagyok, hogy ennyi idő alatt sikerül-e felépíteni az évekig porosodó testvéri viszonyukat. 
Bár az előző kötet is tetszett, mégis a második rész messze túlnőtt az elsőn. Sokkal izgalmasabb volt a cselekménye, és emellett pedig kiszámíthatatlanabb. Szeretem amikor egy kötet cselekménye lendületes, és mindezt meg is kaptam! Teljes mértékben érezhető az írónőn a pozitív változás, fejlődés, így izgatottan várom a befejező részt, hogy végre Harpert is közelebbről ismerhessem. :)
A könyvet a General Press Kiadó jóvoltából volt lehetőségem megismerni, amit ezúton is nagyon szépen köszönök! :)
Ha felkeltette az érdeklődésed, ide kattintva kedvezményes áron van lehetőségetek megvásárolni. 

Ez is érdekelhet...

0 megjegyzés

Flickr Images