Swift

Nicholas Sparks - Az utolsó dal


Nicholas Sparks legújabb könyve egyszerre két ember megható történetét hozza közel hozzánk: egy lányét és egy apáét. A lány regénye kamaszkori lázadásról, barátságról, az első szerelem öröméről és fájdalmáról, az apáé egy házasság kudarcáról, a gyerekek iránti feltétlen szeretetről szól. 

Az elvált Steve a nyári szünidőt gyermekeivel tölti tengerparti szülővárosában. Jonah, a kisfia boldog, hogy újra együtt lehetnek, de Ronnie, a nagylány, aki három éve nem áll szóba apjával, megbántottnak és csalódottnak érzi magát a kényszerű utazás miatt. Apja embersége, a kettejüket összekötő zenei tehetség, egy dal és egy titok segíti őket abban, hogy újra egymásra találhassanak. A megrázó történetet baljós sejtelmek és közössé váló álmok alakítják. 
Az utolsó dal mégiscsak egy szerelmesregény; arról az érzésről szól, amely először gyújtja meg a szívet, boldogságot és kétségeket szül, és van olyan erős, hogy két fiatalt összekössön. 
Mint a szerző annyi korábbi könyve, ez a mű is megihlette a mozgókép világát, Miley Cyrus és Greg Kinnear főszereplésével filmvászonra álmodva figuráit.


Már volt szerencsém Nicholas Sparks regényeihez, és ebből adódóan tudtam, jó kis időtöltés vár rám. Kimondottan szeretem a regényeit, mert nagyon jól bánik a szavakkal, lendületesen ír, és mindig tud egy kis csavart csempészni a regényeibe, hogy az olvasóknak még teljesebb élményt adhasson. 

Jonah és Ronnie a szünidőt édesapjukkal tölti, aki évekkel ezelőtt elhagyta a családot. Jonah még egészen fiatal, és vágyódik édesapja figyelmére, míg Ronnie már a tinikorba lépett, és teljesen más a gondolkodása. Őt inkább a sérelmei vezérlik, na meg a világ elleni lázadás. Szerintem mindannyian tudjuk, miről is beszélek. :) Ebből kifolyólag nem is sikeredett túl jól a találkozás, és Ronnie faképnél hagyta apját, aki próbál megértő lenni, de belül nagyon fáj neki. Steve törekszik a lehetőségeihez mérten minél színesebben kitölteni az időt a gyerekeivel, és szeretne minél közelebb kerülni hozzájuk. 


Ronniban nagyon sok fájdalom és csalódás gyülemlett fel, és bár szeretne jó útra térni, valamiért vonza magához a veszélyt, és a fura alakokat. Így ismeri meg Blazet. Egy rövidebb barátság után minden a feje tetejére fordul, és nem kis kalamajkába keverednek... Eközben pedig a szerelem is rá talál Will személyében, de a fiatalok dolgát nem könnyíti meg a fiú családi helyzete, és a titkaik sem... 

Szerintem ez a könyv remek példa lehet a fiatalabbaknak, hogy lehet a becsületes úton is olyan életet élni amire mindenki vágyna, nem kell balhésnak és lázadónak lenni. Bemutatja azt az oldalt, amikor lecsúsznak a fiatalok, és mennyire kilátástalanná teszik saját maguk életét, de bemutatja azt is, hogy mindig van lehetőség változni, és változtatni. Szerintem ez egy nagyon fontos üzenet, és értékessé teszi a regényt. Emellett pedig maga a megbocsátás is szinte végig a középpontban van, hiszen hogyan lehetne a lelkünk enélkül békében és egyensúlyban? 


Nicholas Sparks ismét bebizonyította, hogy miért is tartom olyan sokra a munkásságát, és egy újabb elgondolkodtató, lelkileg kicsit nehezebb, mégis felemelő regényt ajándékozott tejszínhab és cukormáz nélkül. Én nagyon szerettem, és bátran ajánlom Nektek is! :)

Zárójelesen pedig megjegyzem, a könyvből  film is készült. :)

A könyvet a General Press Kiadó jóvoltából volt lehetőségem elolvasni, amit ezúton is nagyon szépen köszönök! 

Ha felkeltette az érdeklődésed, ide kattintva 20%-os kedvezménnyel van lehetőségetek megvásárolni.

Ez is érdekelhet...

0 megjegyzés

Flickr Images