Swift

Brenna Yovanoff- Az elcserélt




Brenna Yovanoff- Az elcserélt


„Mackie Doyle nem mindennapi srác. 
Nem járhat templomba a családjával, mert az felszentelt hely, és rosszullét kerülgeti, ha fémhez kell érnie vagy ha vér közelébe kerül. Mindezek hátterében sötét titok lappang, amely behálózza Gentry amúgy idillinek tűnő városát. 
Egy napon azonban Mackie-nek muszáj szembenéznie az igazsággal, a hátborzongató titokkal, hiszen a különös szép lány, Tate és családja is a rémisztő játszma része lesz. 
Mackie úgy érzi, meg kell tudnia, honnan jött és hová szeretne tartozni valójában, miközben Tate-nek is próbál segíteni abban, hogy megtalálja köddé vált kishúgát…


Izgalommal vágtam neki a könyvnek, nagy reményeket fűzve hozzá, hiszen a borító nagyon igényesnek tűnt, emellett pedig igazán egyedinek. A fülszöveg is a helyén volt, szóval szinte biztos voltam, hogy érdemes lesz elolvasni.
Az első fejezetekben megismerhettük Mackiet, aki valami oknál fogva igazán furcsán reagált a fém és a vér jelenlétére. A családját, aki minden erejével próbált normálisnak tűnni, és a barátot, aki sose kérdezett, bár tudta, hogy valami nem stimmel.


A karakterek unalmasak voltak. 


Tatetől vártam az izgalmat, ami feldobja a történetet, de igazából az sem jött el. A cselekmény lapos volt és vontatott.

Aztán ott voltak azok a lények, akik a sötét oldalt szolgálták. Ki tud ekkora baromságot kitalálni, hogy zenélnek a város lakóinak, hogy a szeretetük életbentartsa őket? Kiborított. Annyira jó volt az alapötlet. Olyan sokat lehetett volna kihozni belőle… kár hogy nem sikerült… -.-''
Számomra Emma volt a legkedvesebb szereplő, mindig örültem mikor megjelent. Minden ember életébe kellene egy ilyen testvér. Nagyon odaadó és önzetlen volt, de nem az a csöpögős karakter.  

Igazából sajnálom, hogy erre a könyvre szántam az időm, nem érte meg.

Összességében nem is fecsérelném a szót, mert nem érdemes. Senkinek sem ajánlom, hogy a kezébe vegye, nem hogy pénzt dobjon ki rá. Gyönyörű példája a nem minden a szépség mondásunkra.


10/4 pontot adnék rá. (Csakis az igényesen megtervezett borítónak köszönhetően!!)


~Harmatcsepp~


Ez is érdekelhet...

1 megjegyzés

  1. Nem értek egyet. Igaz, elég fura a szituáció, viszont nekem nagyon tetszi ka könyv. A Fagyos Ikreket olvastam ez előtt és be kell vallanom, én abban csalódtam nagyot. Én Mackie-ben sok helyen felismerem magam, talán ezért is tetszik annyira :) Én csak ajánlani tudom :)

    VálaszTörlés

Flickr Images