Swift

Blogturné - Julianne MacLean: A ​holdfényes tengeren túl



A Könyvmolyképző Kiadó új, lélektani kalandozásra hívja az olvasókat. Julianne MacLean legújabb regénye, A holdfényes tengeren túl egy meghökkentő történet a szerelemről, házasságról, múltról és jövőről valamint az elfeledett titkokról, melyek mindig napvilágot látnak. Tarts te is velünk, és a blogturné során lehetőséged nyílik megnyerni egy példányt a regényből!

Fülszöveg:

Egy ​nő hihetetlen erejéről, aki a boldogságért küzd, élete tragédiáját követően.

Olivia Hamilton boldog házasságban él élete szerelmével, a karizmatikus Deannel, aki pilótaként magángépeken repíti a híres és gazdag klienseit. Azonban amikor Dean eltűnik a Bermudaháromszögben, Olivia idilli élete szertefoszlik. Miután évekig kitart, végül úgy érzi, el kell engednie azt a halvány reményt, hogy a férje még életben lehet.

Melanie Brown részecskefizikus, aki éjszakába nyúlóan tanulmányozza a Bermuda-háromszöget. De a kutatás iránti lelkesedése meginog, amikor az édesanyja egy tragikus balesetben elhalálozik. Miközben küzd, hogy újraindítsa az életét és a karrierjét, Melanie tiltott viszonyba kezd a terapeutájával. Amikor egy sokkoló felfedezés rávilágít, hogy Olivia és Melanie útjai keresztezik egymást, Dean eltűnése is új megvilágításba kerül…

Váratlanul mindent felforgató titkok kerülhetnek napvilágra arról, amit Olivia tudni vélt a házasságáról, a férjéről és leginkább saját magáról.Váratlan fordulatokkal gazdag, pörgős és érzelmes regény az elveszített és megtalált szerelem felkavaró hatalmáról.

Engedd, hogy magával ragadjon!

Adatok:

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Kiadó székhelye: Szeged
Kiadás éve: 2024
Oldalszám: 328
Kötés: Puhatáblás
ISBN: 9789635978601
Fordította: Pappné Tumpek Orsolya
Megjelenés időpontja: 2024.07.16.


Véleményem:

A történet két nagyon különböző szálon fut. Egyrészt megismerhetjük, Olivia Hamiltont, aki boldog házasságban él férjével Deannel. A férfi pilótaként valósította meg álmait, csakhogy a boldogságuk egy pillanat alatt szertefoszlik, mikor Dean nem ér haza az utolsó repüléséről. Olivia mindent megtesz hogy megtalálja, foggal-körömmel kapaszkodik abba a hitbe, hogy férje túlélhette a feltételezett zuhanást. Bizonyíték híján azonban nem tud továbblépni egészen addig, míg észre nem veszi hogy várandós. Ráébred, hamarosan anyaként helyt kell állnia... Nagyon nehéz és embert próbáló szituáció, hiszen közösen tervezték ezt a jövőt. Hogy lehet egy ilyen tragédiából felállni, és hirtelen egyedülálló szülővé válni?

A másik szál Melanie Brown életét követi, aki a Bermuda-háromszög rejtélyét kutatja, de egy családi tragédiát követően nem tud visszatérni a kutatási projekthez, így egy pszichológus segítségét kérve igyekszik visszatalálni saját magához. Csakhogy beleszeret a pszichológusába, és Dr. Robinson bár igyekszik elutasítani a közeledését, egy ponton enged a kísértésnek, ezzel átlépve egy komoly szakmai és etikai határt, ami egyben a karrierje végét is jelentheti. Vajon Dr. Robinson megbánja hogy sutba dobta a szigorú szabályokat, vagy élete egyik legjobb döntését hozta meg?

A két szállnak természetesen van egy közös pontja, de teljesen más, mint amit olvasóként gondoltam.  Ez a könyv maga volt a meglepetés, és mást adott, mint amire számítottam. Rengeteg fordulatot és egyben hatalmas megdöbbenést nyújtott, és bár időnként voltak klisés pillanatok, semmit sem vett el az olvasási élményből. Általában kerülni szoktam a romantikusabb hangvételű regényeket pont a kiszámíthatósága miatt. Emiatt is örültem, mert ez a könyv valahogy teljesen más élményt nyújtott, és nem igazán a romantika volt a hangsúlyos, hanem inkább a továbblépés a gyászt követően. 

Számomra Olivia egy olyan karakter volt, aki példaértékű lehet a mindennapi életben. Szerettem az eltökéltségét, kitartását, és egyben azt a támogató attitűdöt, amit ő nyújtani tudott. Nem volt tökéletes, hiszen hozott hibás döntéseket, de pont emiatt is volt szerethető, hiszen nagyon emberi volt a karaktere.

Ami miatt még megfogott, az a hétköznapisága, és az élet valódi problémáinak bemutatása, feldolgozása. Akár a gyász és annak megélése, vagy egy egyedülálló anya boldogulása a hétköznapokban. Nagyon színes palettán mutatta be az emberi élet törékenységét és a boldogság megtalálásának lehetőségeit. A befejezése bár nem teljesen lepett meg hiszen az információk kellőképp csepegtetve voltak ahhoz, hogy ne érjen felkészületlenül, mégis megdöbbentett. 

Összességében én nagyon szerettem, és örülök hogy lehetőségem nyílt elolvasni.

Ha szeretnéd beszerezni, ide kattintva kedvezményesen megvásárolhatod. 


Nyereményjáték:

A nyereményjáték középpontjában a Könyvmolyképző Kiadó arany pöttyös könyvei állnak. Nektek nincs más dolgotok, mint a fülszövegrészlet alapján kitalálni, melyik szerző melyik könyvét rejti a feladvány. A szerző nevét és a könyv címét írjátok a Rafflecopter doboz megfelelő sorába!

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.

Az én feladványom:

“Amikor Kelet-Afrika egyik bevásárlóközpontjában bomba robban, az ezt követő események egymás útjába sodornak két idegent, amire egyikük sem számított.”


Állomások:

09.19. Milyen könyvet olvassak?

Ez is érdekelhet...

0 megjegyzés

Flickr Images