Swift

Blogturné - Kika Hatzopoulou: Threads ​That Bind – Sorsfonalak (Sorsfonalak 1.)



Aki kicsit is szereti a görög mitológiát, annak ez a könyv kihagyhatatlan. Io a Sorsistennők leszármazottja testvéreivel együtt. A Moirák leszármazottai a társadalom egy kirekesztett rétegét képzik, hiszen ők hozzáférnek és rendelkeznek a legbecsesebb dolog felett, magát az élet fonalát képesek módosítani. Ez a könyv egy magával ragadó történet, melyben Io egy olyan bűncselekmény sorozat nyomába ered, amely során elvágott fonalú nők követnek el gyilkosságokat. Az Ő feladata rájönni, ki állhat a háttérben, és miért teszi. 

Kiadó: Könyvmolyképző, Szeged, 2024  · Oldalszám: 384 oldal · ISBN: 9789635979103 · Fordította: Presér Ágnes Judit
Fülszöveg:
A ​görög Sorsistennők leszármazottai hármasával születnek: egy, aki szövi, egy, aki gombolyítja, és egy, aki elvágja a szálainkat.
A szálakat, melyek összekötik az embereket az élettel és a dolgokkal, amiket szeretnek. Ez alól az Ora nővérek sem kivételek. Io, a legfiatalabb, magánnyomozóként kamatoztatja a Sorstól örökölt képességeit a félig elsüllyedt Alante városában.

Legújabb megbízatása azonban szörnyű felfedezéshez vezet: valaki nőket rabol el, megcsonkítja az életfonalaikat, és az így létrehozott lidérceket szabadon engedi a városban gyilkolni. Hogy megtalálja a tettest, Iónak együtt kell dolgoznia Edei Rhunával, a hírhedt söpredékkirálynő jobbkezével – ráadásul ő Io lelki társa, akivel különleges sorsfonal köti össze.

A nyomozás személyessé válik, amikor Io elhidegült legidősebb nővére felbukkan a legfőbb gyanúsított karján. A múltja titkai és az Edei iránti egyre erősödő érzései közepette Io a város legsötétebb zugaiba követi a nyomokat, mígnem a végzete őt is eléri.

TikTok-szenzáció, egyre növekvő rajongótáborral.
#BookTok, #OlvassEgyJót
Add át magad a sodrásának!

Véleményem:
A Sorsfonalak című könyv első látásra csak egynek tűnik a sok görög mitológia témájában íródott könyv közül, de amint elkezded olvasni, rögtön rájössz, hogy mekkorát tévedtél. 

A történet nem az istenek korában játszódik, hanem mikor az embereknek már nincs kapcsolata az istenekkel. Az istenek és istennők leszármazottai viszont a Földön járnak és rendelkeznek azon a képességgel is, amikkel isteni ősük rendelkezett. Számomra az még jobban emelte a könyvbeli világ hangulatát, hogy a görög istenek mellett más hitvilág isteneinek leszármazottai is megjelentek a történetben.

A könyv főszereplője Io Ora, aki a testvér hármasuk legfiatalabb tagja, így ő Vágónak született. Míg a Szövők képesek új fonalat létrehozni, a Gombolyítók a meglévő fonalakat képesek erősíteni vagy gyengíteni, addig a Vágók képesek bármelyik fonalunkat elvágni. Mindhárom lányban közös azonban, hogy képesek látni és irányítani a Hálót, amit minden ember összes fonala alkot.

Mivel a Sorsistennők leszármazottait féli a társadalom, így Io is megbélyegzett életet él. A veleszületett képességét kihasználva a legfiatalabb Ora nővér egy saját magánnyomozói irodát vezet, melyben ügyfelei számára a szeretteik másokhoz fűződő viszonyát térképezi fel.

A Sárban azonban egy új veszély jelenik meg, amikor egy olyan nő gyilkolja meg a Sár egyes lakóit, aki nem is lehetne életben, mert az élethez kötődő sorsfonala el van vágva. A különös gyilkos létrehozójának megtalálása érdekében a Sarat irányító banda vezére felbéreli Iót, segítségül adva mellé jobbkezét, Edei Rhunát. A közös munkájukat nehezíti, hogy kettejüket a lelki társak sorsfonala köti össze, amit Io lát, azonban Edeinek soha nem beszélt róla.

A közös nyomozásuk magával ragadott. Velük együtt örültem minden nyomnak és keseredtem el a felmerülő buktatóknál. A történet előrehaladtával természetesen egyre több részletet tudunk meg mindkettejük életéről és személyiségéről, ezáltal még közelebb kerülhetnek hozzánk, olvasókhoz. Bár a romantikus szál is jelen van a történetben, azonban a regény során nem éreztem azt, hogy felül kerekedne a nyomozáson. Kifejezetten üdítő volt, hogy nem kapott a történetben a romantikus szál nagyobb hangsúlyt.

Rendkívül fordulatos volt a könyv, minden pillanatban tűkön ülve vártam, hogy mit tartogat a következő oldal. 

Szomorúsággal töltött el azonban, amikor arról olvastam, hogy mivel is jár Vágónak lenni. Igazságtalannak éreztem, hogy a másik két testvérrel szemben Iónak mennyivel több áldozatot kellett hoznia eddigi élete során.

A könyv végi csattanó kimondottan tetszett, alig várom a következő részt! Meleg szívvel ajánlom ezt a könyvet azoknak, akik szeretnének egy könnyed mégis izgalmas könyvet olvasni, akik szeretik a görög panteont, de nem feltétlen az istenekkel kapcsolatos történeteket. Ez a könyv nem fog csalódást okozni, ezt megígérhetem.


Nyereményjáték:
A játék során nincs más feladatod, mint kitalálni, mely híres görög alakokra gondoltunk, és beírni a helyes megfejtést a Rafflecopter megfelelő sorába. 
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)
Az én feladványom: A Moirák egyike, gombolyítja a sors fonalát
Turné állomásai: 
09.07. - Milyen könyvet olvassak?
09.09. - Könyv és más
09.11. - Dreamworld - extra állomás
09.13. - Dreamworld

Ez is érdekelhet...

0 megjegyzés

Flickr Images