Swift

Kevin Leman - Szexre hangolva /Kendőzetlenül a házassági intimitásról/


„Ez a könyv házaspároknak szól, hogy felszabadítsa a szexről való gondolkodásukat, és felfedezzék az aktív és boldogító szexuális élet örömeit. Könyvemet afféle kreatív útmutatónak szánom, amely megvilágítja, miért érdemes és hogyan lehet jobban csinálni… és mindent azért, hogy a testi intimitás eddig felfedezetlen mélységeit élhessék át együtt” – mondja dr. Leman pszichológus és családterapeuta, aki a tőle megszokott közvetlenséggel és humorral szól a szexuális intimitás fizikai és kapcsolati oldaláról.
Könyvében kendőzetlenül beszél a férfi és a női szexualitás különbségeiről, az örömszerzés változatos módjairól, a szexuális intimitás elmélyítéséről és sok más kérdésről hangsúlyozva, hogy a szex a pár szeretetkapcsolatának minőségét tükrözi, nem csupán a fizikai aktusról szól.
A szerző több évtizedes tanácsadói tapasztalata alapján állítja, hogy a boldogító szexuális élet az egyik leghatékonyabb összetartó erő, ami csak létezhet a házasságban. Könyve segít a pároknak, hogy a lehető legjobb indítást adják a házasságuknak, vagy ha már régebb óta házasok, megmutatja, miként hozhatják vissza a szenvedélyt és izgalmat a kapcsolatukba.
Bár nem vagyok házas, mégis évek óta élek élettársi viszonyban a Kedvesemmel, és szívesen fogadok minden praktikát, amivel még jobbá tehetem a hálószobai pillanatainkat. :)
Nagy izgalommal vetetem bele magam a könyvbe, a tartalom az alábbi:
Az olvasóhoz
1. Két pár története
2. Zsúfolt hitvesi ágy
3. Induljon a tánc! - Miért is éri meg a nemi élet fáradozása?
4. Ráérezni a ritmusra - Az első éjszaka, és ami utána jön
5. Változatok egy témára - Szexuális pozíciók
6. A csúcsig - és tovább
7. Orális örömök
8. Férfiak figyelmébe
9. Hölgyek figyelmébe
10. A változatosság varázsa
11. Félre a gátlásokkal
12. A szex legfőbb ellensége
13. Szexuális IQ-nk
14. (F)elcsigázva
15. Szex nyárutón - és azon túl
16. Tükröm tükröm
Utószó


Mint láthatjátok, elég sokszínű a témák felhozatala, és megsúgom, valóban kendőzetlenül kerülnek megbeszélésre, felfedezésre. Az egyetlen ami mellett nem tudtam elsiklani szótlanul, hogy ez ugye házastársaknak íródott. Persze ezzel nincs semmi gond, de Kevin Leman hangsúlyozta, akik esetleg együtt élnek de nem házasok, semmiképen ne éljenek szexuális életet. Miért? 

Mert nagy valószínűséggel a kapcsolatuk nem lesz olyan hosszan tartó, mintha házasság után kezdenének nemi életet élni. Mindezt persze nem csak hozzánk dobta és kezdjünk vele amit akarunk, hanem helyét megálló érvekkel, tanulmányokkal próbálta igazolni. 
Megjegyzem Kevin Leman 1943-ban született, azaz most 72 éves. Azóta (úgy gondolom) annyit változott a világ, hogy bármennyire is szerette volna követni a változásokat, vannak olyan dolgok, amiket az idősebb korosztály már nem ért meg, és nem fogad el. Ilyen például a szexuális élet. 
Ma már elég elképzelhetetlennek tartom, hogy úgy éljünk egy párkapcsolatban, hogy évekig nem élünk nemi életet, és csak a házasságot követően bújunk ágyba. Persze nem mondom hogy nem bánom, hogy mindez már így zajlik. Ebben a rohanó világban már nem vár senki semmire....szomorú.
Viszont sok hasznos tanácsot ad, amit én is el szeretnék sajátítani. Emellett pedig olyan kézenfekvő dolgokra hívja fel a figyelmet, amik bár alapnak tűnnek, mégis az életmódunk miatt elfeledkezünk róla. Ilyen például a meghittség, kedvesség, figyelmesség.

Szerencsére a családom, legfőképp anyukám kendőzetlenül mesélt a szexuális életről, és alaposan elmagyarázott számomra mindent. Számíthattam rá a kínos témákkal kapcsolatban is, és bátran fordulhattam hozzá bármilyen kérdésemmel. 

Csakhogy attól, hogy én ilyen családban nőttem fel, sok helyen nem beszélnek a szexuális életről, sőt, tabunak számít. Emiatt pedig fogalma sincs a fiataloknak arról, hogyan kéne bánni a párjával, és nem tudja úgy kifejezni az érzelmeit sem, ahogy kellene. Persze ez nem róható fel, hiszen nem látott mintát sem. Már csak emiatt is érdemes kézbe venni a könyvet, mert szerintem mindannyiunknak tartogat valamit, ami pozitív hatással lesz a későbbiekben a párkapcsolatunkra.

Tényleg bátran ajánlom mindenkinek, mert a fiatalabbaknak útmutató lehet egy kiegyensúlyozott párkapcsolathoz, a házas embereknek pedig segíthet, hogy a szürke hétköznapokat jobban értékelhessék, és persze a hálószoba is felvirágozhasson, és ráadásul mindezt rendkívül humoros formában... :)

A könyvet a Harmat Kiadó jóvoltából volt lehetőségem elolvasni, amit ezúton is köszönök szépen! :)

Felkeltette az érdeklődésed? Ide kattintva 20%-os kedvezménnyel van lehetőséged megvásárolni! 

Ez is érdekelhet...

3 megjegyzés

  1. Ma vettem meg. A feleségemmel együtt fogom olvasni. Várom már! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon remélem hogy sok meghitt pillanatot fog szerezni számotokra a könyv, és megtaníthat olyan apróságokra, amelyek közelebb hozhatnak Titeket. :)

      Egyébként pedig le a kalappal, hogy mertek együtt ilyen dolgokba belevágni, és kalandozni! :)

      Törlés

Flickr Images