Swift

Blogturné - Rebecca Ross : Divine ​Rivals – Isteni riválisok



A Maxim Kiadónak hála, immáron magyarul is olvasható Rebecca Ross nagysikerű duológiájának első kötete, az Isteni riválisok. A szerző nem ismeretlen a magyar közönség számára, A királynő felemelkedése és A királynő koronázása című kötetek már elrabolták a hazai olvasók szívét. Ebben a teljesen új történetben Iris és Roman karakterét követhetjük végig, egészen a frontvonalig. Tartsatok velünk, fedezzük fel, hogy milyen mágikus kapcsolat köti össze a két főszereplőt, ha pedig nektek kedvez a szerencse, akkor tiétek lehet a kiadó által felajánlott nyereménykönyv. 


ISBN:9789634997771 | Oldalszám: 448 oldal | Fordító: Szujer Orsolya | Beleolvasó | Megvásárolom

Fülszöveg:

Két fiatal rivális szerelemre talál egy mágikus kapcsolaton keresztül, és szembe kell nézniük a pokol bugyraival egy istenek közötti háború viharában, ami örökre megpecsételheti a sorsukat.

Évszázadokig tartó álmukból felébredve az istenek ismét háborúznak. De a tizennyolc éves Iris Winnow csak a családját próbálja egyben tartani. Az anyja függőségével küzd, míg a bátyja eltűnt a fronton. Iris egyetlen reménye, hogy megszerzi a rovatvezetői előléptetést az Oathi Közlönynél.

Hogy megbirkózzon aggodalmaival, Iris leveleket ír a testvérének, majd becsúsztatja őket a szekrénye ajtaja alatt, azonban eltűnnek – és egyenesen Roman Kitt, a rideg, de jóképű vetélytársa kezébe kerülnek. Amikor a férfi névtelenül visszaír Irisnek, kettejük között olyan kapcsolat alakul ki, ami elkíséri a lányt egészen a testvéréért, az emberiség jövőjéért és a szerelemért vívott háború csatájának frontvonaláig.

Véleményem:

Külföldön hatalmas sikert aratott, így amint magyarul megjelent, szerettem volna mindenképp elolvasni. Kíváncsi voltam, valóban olyan jó-e, mint ahogyan azzal sokan találkozhattatok. Nekem picit szívfájdalmam, hogy nem tartotta meg a kiadó az eredeti borítót, bár ennek minden bizonnyal nyomós indoka lehet. Ettől függetlenül a magyar borító is nagyon szép lett.

Iris kénytelen otthagyni az iskolát, hogy eltartsa magát és alkoholista anyját, míg testvére, Forest háborúba vonult. A családi élete széthullik, és a karriere az egyetlen kiút ebből a káoszból. Roman Kitt a vetélytársa, aki ugyancsak tehetségesen ír, emellett pedig az apja igencsak befolyásos ember, így nincs könnyű helyzetben, ha meg akarja szerezni az állást. Iris leveleket ír bátyjának, amiket Kit kap meg, és egy ideig figyelmen kívül is hagyja. Csakhogy amint úgy dönt, válaszol a lánynak, tudtukon kívül végérvényesen megváltozik minden. 

Ez az egyik legszebb enemies to lovers típusú könyv amit eddig olvashattam. A két szereplő közti kémia tökéletes. A levelezésük a kezdeti távolságtartást annyira gyönyörűen ívelik át és válik mindez bensőséges viszonnyá, hogy tényleg élmény volt mindennek részesévé válni. Soha nem éreztem, hogy túl sok lett volna, vagy átlépett volna egy határt. Pontosan a visszafogottsága miatt szerettem meg ennyire, és amiatt is, mert végre nem a szexualitás, hanem az elme és a lélek volt inkább a központban. Izgalmas volt ahogy Iris túlnőtt önmagán és az útkeresés amin végigkísérhettem. Sok nehéz és egyben szívszorító esemény volt Iris és Kit életében is, ami miatt tökéletesen megértették egymást. Támaszai voltak egymásnak a legnehezebb napokban, és reményt adtak, ha úgy is tűnt, minden fény kihunyt.

Féltem az Istenek szerepétől, mert nem igazán szeretem az ilyen tipusú könyveket, de szerencsére ők nem kaptak olyan meghatározó szerepet, mint amire számítottam. A jelenlétük izgalmassá tette az eseményeket, mégsem vitték el a cselekményt, így tökéletesen élvezhető maradt az egyensúly miatt még számomra is. Kellemesen megfűszerezték az egyébként is izgalmas alaphangulatot, és az elfeledett történetek megtalálása csak még jobban felkeltette a kíváncsiságomat.

Imádtam mindkét szereplőt. Iris az eltökélt, bátor és egyben odaadó lány, míg Kit a gazdag, de elnyomott, saját vágyaitól megfosztott fiú, aki a lány hatására mer végre saját, szabad döntést hozni. Az idei olvasmányaim egyik nagy kedvence, és teljesen értem, miért szerették külföldön is ennyire. 

Egyébként pedig imádtam a mellékszereplőket is, illetve azt, hogyan leltek ezek az egymás számára ismeretlen emberek családra egymás társaságában. Az olvasása közben bennem is felélesztette az otthon melegét, és megtöltötte a szívem szeretettel.

Kíváncsian várom a folytatást, mivel a könyv befejezése eléggé borús hangulatúra sikeredett, érzékeltetve, hogy van még bőven tennivaló, és nem tudhatjuk, ki milyen veszteségek árán fog ebből a háborúból kikerülni. Ha egy kicsit is haboznál hogy elolvasd-e, segítek: szerintem Te is imádni fogod! :)

Ha felkeltette az érdeklődésed, ide kattintva tudod megvásárolni. 


Nyereményjáték:

Az Isteni riválisok című kötet beleolvasója már elérhető a kiadó honlapján, így arra gondoltunk, hogy ebben a játékban ezt hívjuk segítségül. Minden állomáson találtok egy kérdést, nektek pedig nincs más dolgotok, mint a Rafflecopter megfelelő sorába beírni a helyes választ. 

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)


Az én feladványom: Milyen pozícióért verseng Iris és Roman egymással?


Állomások:

Blogturné Klub

07.24.: Csak olvass!

07.26.: Kitablar

07.28.: Readinspo

07.30.: Kelly és Lupi olvas

08.01.: Milyen könyvet olvassak?

08.03.: Dreamworld

08.05.: Könyv és más


a Rafflecopter giveaway


Ez is érdekelhet...

0 megjegyzés

Flickr Images