Swift

Blogturné - Helena Kraljič - A ​telihold titka

 

Ti ismeritek a telihold titkát? Ebben a bájos mesekönyvben az állatok aggódva figyelik, hogy a hold egyre csak fogy és fogy, majd egyszer csak eltűnik. Vajon mi történik ilyenkor, mi az oka a hold változásának? Tartsatok velünk, merüljünk el együtt Helena Kraljič kedves meséjében, ha pedig nektek kedvez a szerencse meg is nyerhetitek a kötet egy példányát.


Kiadó: Manó Könyvek Fordító:Csapody-Szabó Noel 

Oldalszám: 24 oldal, keménytáblás 

ISBN: 9789635844517


Fülszöveg:

"Az állatok aggódva figyelik, ahogy a telihold egyre csak fogy, minden egyes nappal vékonyabb lesz, majd eltűnik…

Ez a képeskönyv nem csupán a Hold titkairól mesél, valójában sokkal többet tanít nekünk. Például arról, hogy milyen elmondhatatlanul fontos a közös meseolvasás, vagy hogy miért beszélgessünk a félelmeinkről a barátainkkal. Az aggodalmak, huss, elszállnak, és előbb-utóbb minden elrendeződik, minden kisimul, és kerek lesz, pont mint a Hold."


Véleményem:

A Manó Könyvek gondozásában jelent meg Helena Kraljič - A ​telihold titka című mesekönyv, ami a 3 év körüli gyermekeket célozza meg. 

A borító szerintem lélegzetelállító, nagyon szép kivitelezés. A kislányom bár még jóval fiatalabb, azonnal észrevette, és elkezdte lapozni, nézegetni a maga módján. A képek nagyon tetszenek neki, sokat lapozza azóta is, és szereti mutogatni az állatokat.

A mese az eltűnő hold köré épül, ahogy az állatok észreveszik, valami gond van, egyre kisebb napról napra a mérete. Segítséget kérnek egymástól, próbálnak rájönni mi történhetett, de közben aggódva várják a következő napokat, tudván, el fog tűnni a hold. Persze aggodalomra semmi ok, ez egy természetes jelenség, amit Bagoly Bianka elmagyaráz az erdő többi lakójának, akik így végre megnyugodtak, és ezt követően csodálva figyelik, ahogy a hold ismét növekedni kezd.

  

Több szinten is remek választás ez a mesekönyv a gyerekeknek. Megtanulhatják belőle, hogy ha valami miatt aggódnak, merjenek szólni és segítséget kérni. Felhívja a figyelmet a barátság, és a család fontosságára. A mese végén Betti, a kisbocs is megtalálja a hold fényében az elvesztett mesekönyvét, aki köszönetet mond érte. Szerintem ez is egy nagyon jó és egyben fontos üzenet, a hála kimutatása, ami a gyermekek nyelvén íródott. 

Emellett a képi illusztrációk nézegetése a kisebbeknek is hasznos, hiszen különböző állatokat láthatunk, így a szókincsüket is gyarapíthatjuk. A gyönyörű illusztrációt egyébként Jane Chapman készítette. Ha ismerősen csengne a neve, az nem véletlen, hiszen Ő írta többek között a Teljes szívemből szeretlek és az Olyan leszek, mint te! című mesekönyvet is. 

Mint kisgyermekes anyuka, igyekszem minőségi és egyben olyan mesekönyvet választani, ami tanító üzenettel is bír, így örülök, hogy lehetőségem volt elolvasni ezt a könyvet. Szeretném átadni a kislányomnak az olvasás szeretetét, ami egyenlőre a rövid mesék felolvasásában és a képek nézegetésében valósul meg, de remek alapköve a későbbi könyvszeretet kialakításához, a képzelőerő fejlesztéséhez, és a minőségi időhöz, amit együtt tudunk tölteni. Szeretem az esti összebújásokat, ahogy vidáman lapozgatja a kis könyveit, és úgy tűnik ez is a kedvencek közé sorolódott. 

Ha Te is olyan mesekönyvet keresel, ami értéket teremt és hozzásegíti a gyermekedet a stabil, kiegyensúlyozott lelkivikághoz, akkor ez egy remek választás, hiszen a szereplők bár problémával szembesülnek, bizonytalanságot, félelmet éreznek (ami teljesen normális), egymást segítve megtalálják a megoldást, és boldog befejezéssel ér véget a történet.

Összességében ez egy aranyos mese, telis tele kedves állatokkal, értékes üzenetekkel, és gyönyörű illusztrációval. Szívből ajánlom a kisgyermekeseknek akár az esti mese olvasásához, vagy akár a napközbeni lapozgatáshoz. :)



Nyereményjáték:

Mostani játékunkban az erdőben élő állatokra koncentrálunk. Minden állomáson találtok egy állatot, ám a betűk valahogy összekeveredtek. Nincs más dolgotok, mint kibogozni a helyes sorrendet és a Rafflecopter megfelelő sorába beírni, hogy melyik állatra gondoltunk. 

Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.


A feladványom: O R B Z


a Rafflecopter giveaway

A Blogturné Klub további állomásai:

02.08.: Szembetűnő

02.10.: Csak olvass!

02.12.: Könyv és más

02.16.: KönyvParfé

Ez is érdekelhet...

0 megjegyzés

Flickr Images