Swift

Taylor Jenkins Reid - Egyetlen ​szerelmeim

 

Fülszöveg:

Mit ​jelent igazán szeretni?

Emma Blair huszonévesen feleségül megy a gimnáziumi szerelméhez, Jessehez, és maguk mögött hagyva az otthonukat és az otthoni elvárásokat, kitalálják a saját életüket. Belevetik magukat az utazásba, élveznek minden boldog pillanatot, megragadnak minden izgalmas kalandot.

Az első házassági évfordulójuk napján Jesse éppen a Csendes-óceán felett forgat, amikor nyoma veszik a helikopterének és neki is. Azt hiszik, meghalt.

Emma, szakítva addigi életével, hazaköltözik, és megpróbál újra magára találni. Évekkel később, már túl a harmincon, összefut egy régi barátjával, Sammel, és újra szerelmes lesz. Amikor Sam eljegyzi, úgy érzi, újabb esélyt kapott a boldogságra.

Egészen addig, amíg fel nem bukkan Jesse. Kiderül, hogy életben van, és alig várja, hogy végre hazajusson hozzá. Emmának, akinek ettől a pillanattól fogva nemcsak egy vőlegénye, hanem egy férje is van, mélyen magába kell néznie – ki is ő valójában, és mire vágyik? –, miközben semmiképp sem szeretne fájdalmat okozni azoknak, akiket szeret.

Ki az ő egyetlen szerelme? Mit jelent tiszta szívből szeretni valakit? Emma tudja, hogy a szívére kell hallgatnia. Bár értené, hogy az mit súg neki!

Véleményem:

A fülszöveg gyönyörűen összefoglalja, mire is számíthatunk ettől a könyvtől. Ez valóban egy szerelmi háromszög, de nem a szokványos keretben. 

Emma szemszögéből élhetjük át a tinédzserkorát és az elsöprő első szerelmet, a legnagyobb boldogságot, és a legmélyebb gyászt is. El sem tudom képzelni mekkora fájdalom lehet szinte friss házasként elveszíteni a szerelmünket, miközben még előttük áll a jövő, a sok közös tervel egyaránt. Emma kénytelen folytatni az életét Jessie elvesztése után, és bár soha nem gondolta, a szülővárosába visszatérve talál megnyugvást, és új életet kezd. Évekkel később mikor a szerelem ismét kopogtat az ajtaján, úgy dönt bár szereti Jessie-t, mégis esélyt ad magának a boldogságra. Sam mellett már egy új emberként éli az életét, boldogan, mígnem Jessie-ről kiderül, mégis túlélte a katasztrófát, életben van.

Érdekes kérdéseket feszeget a könyv: lehet egyszerre két emberbe szerelmes valaki? Emmán hatalmas a nyomás, választania kell a két férfi között, így egyfajta felfedezőútra indul az érzelmein keresztül, hogy választ találjon élete egyik legnehezebb kérdésére. 

A két férfi nagyon különböző. Jessie egy lazább, adrenalin kedvelő férfi, míg Sam maga a nyugalom. 

Én a könyv első felét nem annyira kedveltem, nem kötött le igazán, mígnem eljött az a pont, amikor Emma szabaddá vált, és kereste a helyét a múltban és a jelenben. Ettől a ponttól viszont egy ültő helyemben befejeztem a könyvet, nem is akartam letenni. Nagyon tetszett a megközelítés, a szerelem mélységének boncolgatása, és egyuttal az emberi természet változásának fejtegetése amit az idő múlása okoz. 

Emellett szerintem maga a kérdések amiket felvet, egyben egy nagyon jó beszélgetési alap. A férjemmel másfél órán át boncolgattuk az eseményeket, Emma döntéseit, és azt, mi mit tennénk, illetve erkölcsileg nekünk mi férne bele ebbe a szituációba. 

Ha szeretnél egy különleges szerelmi háromszögről olvasni, illetve a szerelmet kicsit más nézőpontból megközelíteni, érdemes elolvasnod. 

Ez is érdekelhet...

0 megjegyzés

Flickr Images