Swift

Blogturné - Jennifer L. Armentrout - A ​Shadow in the Ember – Árnyék a parázsban

A Könyvmolyképző Kiadó jelentette meg Jennifer L. Armentrout Hús és tűz sorozatának első részét A Shadow in the Ember - Árnyék a parázsban címmel. A Vér és hamu sorozat világában játszódik ez az előzmény történet, melyben a kiválasztott Sera hercegnőnek hazája megmentése érdekében el kell csábítania és meg kell ölnie a Halál Ősi Lényét. Kövesd az állomásokat  és a játék megfejtéséért cserébe esélyed lesz megnyerni a könyvet a kiadó felajánlásában.

Oldalszám: 656 oldal

ISBN: 9789635975396

Fordította: Eszes Rita


Moly adatlap Beleolvasó Megvásárolom


Fülszöveg:

Ejtsd ​szerelembe, válj a gyenge pontjává, végezz vele…

Seraphena Mierel az ősi lények fátylába burkolva született, a Sors ígérte Szűzként, ezért a jövője sosem volt az övé: születése előtt kiválasztották, hogy alanya legyen egy kétségbeesett alkunak, amelyet őse kötött a népe megmentése érdekében. Serának hátra kell hagynia az életét, és a Halál Ősi Lényének kell felajánlkoznia hitvesül.

Ám Sera valódi sorsa egész Lazania legjobban őrzött titka: ő nem a jól védett Szűz, hanem egy bérgyilkos, akinek egyetlen küldetése van – és egyetlen célpontja: a Halál Ősi Lénye. Ha kudarcot vall, a királyságát lassú pusztulásra ítéli a Rothadás keze által.

Sera mindig is tudta, hogy ki ő. Kiválasztott. Hitves. Orgyilkos. Fegyver. Egy kísértet, aki sosem ölthetett saját formát, mégis vérben ázik. Egy szörnyeteg. Egészen addig, amíg ő el nem jön érte… Amíg a Halál Ősi Lényének sorsa össze nem fonódik az övével. És a férfi csábító érintése olyan szenvedélyt lobbant fel benne, amilyet soha nem élt még át, és amit nem is érezhetne iránta. De Serának sosem volt választása.

Véleményem:

A Könyvmolyképző Kiadó gondozásában jelent meg Jennifer L. Armentrout Árnyék a parázsban című regénye, ami a Hús és tűz sorozat első kötete. Érdekessége, hogy a  hatalmas rajongói táborral rendelkező Vér és hamu sorozat előzménye. 

A Vér és hamu sorozatot bár nagyon szerettem volna, de még nem olvastam. Ezt amiatt emelném ki, ha valaki a cipőmben járna, se zárkózzon el, mert különálló sorozatként is teljes mértékben megállja a helyét, és egyáltalán nem zavaró, hogy nem az ajánlott olvasási sorrendet követtem!

Sera élete eleve elrendeltetett. Egy olyan alkuba született, amivel megfosztották szabad akaratától, szabadságától. Az egész élete az alku beteljesítése köré épült, hogy hitvese legyen a Halál Ősi Lényének. A cselekmény már az első oldalakon rendkívül izgalmas, ugyanis mikor eljött a napja hogy megidézzék az Ősi Lényt, bár senki nem tudta a válaszát Serrán kívül, visszautasította őt. Borzasztó magányos és egyben elszigetelt életet élt ezelőtt is, de ezt követően még rosszabb lett minden. Mivel a Rothadás egyre inkább terjed és a lány kezében lenne a megoldás, mégsem sikerült beteljesítenie a végzetét, és az okát sem érti. Miért nincs szüksége hitvesre, ha Ő kötötte ezt az alkut?

Évekkel később bár a kiképzése folytatódik, mégis egyre reménytelenebbnek tűnik minden. A Rothadás terjed, és bár minden évben ismét megidézték az Ősi Lényt, Ő már meg sem jelent. Sera titkos feladata lett volna hitvesként, hogy megölje a Halál Ősi Lényét, ezzel megállítva a Rothadást, ami a népét sújtja. 

Egy napon különös véletlen folytán egy Istennel találkozik, és bár a viszony határozottan ellenszenves, mégis Sera gondolatai egyre inkább az ismeretlen körül forognak. Ennek a találkozásnak köszönhetően a cselekmények őrült fordulatot vesznek, mígnem a lány már az Istenek és Ősi Lények földjén találja magát.

Sera igazán izgalmas karakter. Szembe megy mindennel és mindenkivel ha úgy látja jónak, nem fél kimondani a véleményét, igazi harcos. Így komoly feladatot is ad ez Nyktos számára, hiszen a lány  kiszámíthatatlan, folyton bajba keveredik, hogyan is védhetné meg őt, hiszen bőven akad ellensége. Szerintem Sera karaktere megosztó lehet, mert többször hoz olyan döntést, amit egy épeszű ember nem tenne, viszont ha számításba vesszük az eddigi életét, talán mégis meg lehet érteni, miért ilyen vakmerő, és nem fél a haláltól sem. Számomra kimondottan kedvelhető karakter volt, egy cseppnyi ellenszenvet sem éreztem ellene, inkább szórakoztatott az őszintesége. Ami viszont zavart, hogy Sera rengeteg kérdést tett fel, igazi minden lében kanál típus, mégis pont a legfontosabb kérdéseket nem tette fel, amivel elejét vehette volna a rengeteg konfliktusnak. Kicsit ellentétes érzéseim voltak emiatt, de túl tudtam rajta lépni.

Nyktos egy csodálatos Ősi Lény, ódákat tudnék zengni róla. Ami számomra a leginkább imponált benne, az a hozzá tartozó lények védelme, támogatása, segítése. Kedveltem a beszólásait, mindig hideg fejjel tudott gondolkodni, és kitartott Sera mellett, bármekkora árulást is követett el a lány. Én személy szerint nagyon tiszteltem az önuralma miatt is, mert sokan máshogy döntöttek volna a helyében-több esetben is. 

A kettejük kapcsolata azért is volt izgalmas számomra, mert egy lassan kibontakozó szerelmi szálnak lehettünk részesei, sok titokkal, intrikával, csalódással egybefűzve. Persze a szerelmi szál is valahol költői túlzás, ha a regény befejezését vesszük alapul.

A mellékszereplők közül sokakat megkedveltem. Sir Holland az elejétől kedves volt a szívemnek, ő volt az egyedüli, aki támogatta Serát az elejétől a végéig. A Drakenek is irtó izgalmas lények voltak, a kedvencem talán Nektas volt. 

Ami emellett kifejezetten tetszett a regényben, az az Istenek és Ősi Lények szövevényes világa. Imádtam minden egyes oldalt ami velük foglalkozott. Összetett lények, és egyben sokan kegyetlenek is. Izgalmas volt szembesülni a szisztémával miszerint élnek és uralkodnak, illetve a saját szabályaikra, miszerint kedvükre játszanak...

Mindent egybevetve én imádtam, ezután biztos el fogom olvasni a Vér és hamu sorozatot is. Szerettem a lendületességét, a folyamatos meglepetéseket, imádtam ezt az elém táruló izgalmas világot! Szinte biztos vagyok benne, az idei évem nagy kedvence lesz ez a sorozat! :) 

Nyereményjáték:

A regény beleolvasóját érdemes elolvasnotok, így könnyen megválaszolhatjátok minden állomáson a kérdéseinket. A feladat a szokásos, a megoldást írjátok be  a rafflecopter doboz megfelelő sorába.

Figyelem! A kiadó csak magyarországi címre postáz! A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésére, hogy a megkapott értesítő levélre válaszoljanak, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.


Az én kérdésem:

Mi Lazania fővárosának neve?a Rafflecopter giveaway

További állomások:

Blogturné Klub


03.03 Kelly és Lupi olvas

03.05 Milyen könyvet olvassak?

03.07 Hagyjatok! Olvasok! extra idézetek

03.09 Insane Life

03.11 Könyv és más

Ez is érdekelhet...

0 megjegyzés

Flickr Images