Swift

Blogturné - Ashley Elston - Az ​első hazugság

 

Ashley Elston csavaros és fordulatos thrillere, Az első hazugság egy sok titkot őrző fiatal nő történetét mutatja be, kinek élete fenekestül felfordul, mikor úgy tűnik, valaki elvette tőle a személyazonosságát. Ha kíváncsiak vagytok a rejtélyre, tartsatok négy bloggerünkkel a turné állomásain, és nyerjétek meg a General Press Kiadó által felajánlott példányt!


Kiadó: General Press Kiadó, 2024
Oldalszám: 328, puhatáblás
ISBN: 9789634528319
Eredeti cím: First Lie Wins
Fordította: Fügedi Tímea



Fülszöveg:

„Miután az első hazugság elhangzott, a legtöbben hisznek benne. Annak kell a legerősebbnek lennie. Az a legfontosabb. Az egyetlen, amit muszáj kimondani.”

Evie Porternek mindene megvan: fehér kerítéssel körülvett kertes ház, puccos baráti társaság és a tökéletes férfi. Csak egyetlen bökkenő van: Evie Porter nem létezik.
A nő Mr. Smithtől, a titokzatos, ismeretlen kilétű főnökétől kapta ezt a személyazonosságot a legújabb megbízatáshoz, hogy kiderítsen mindent egy louisianai kisvárosról és az ott élő emberekről. Különösen a célszemélyről, Ryan Sumnerről.
Ryan azonban idővel mélyen eltemetett érzéseket hoz felszínre Evie-ből, aki egy számára mindaddig elérhetetlennek hitt életről kezd fantáziálni. Csakhogy ezúttal nem hibázhat, különösen a legutóbbi munkája után. Evie-nek egy lépéssel a múltja előtt kell járnia a jövőjéért folytatott küzdelemben, hiszen most minden eddiginél nagyobb a tét: saját maga.

Reese Witherspoon könyvklubjának ajánlásával.


Véleményem:

A fülszöveg szerintem nem írja le olyan izgalmasnak ezt a könyvet, mint amilyen valójában!

Evie Porter szemén keresztül követhetjük végig az eseményeket, ahogyan Ryan Sumner barátnőjét eljátszva csal ki információt a kétes üzleti ügyeiről. Bele kell olvadnia a kisvárosi képbe, el kell nyernie a férfi baráti körének a szimpátiáját, és persze Ryan kegyeit. Minden az irányítása alatt van egészen addig, mig egy ismeretlen nő bukkan fel az ő valódi nevével és háttértörténetével. 

Bár elsőként kicsit kuszának, esetleg zavarónak hathat az ugrálás az időben és a különböző személyazonosságok között, ezek mind fontos építőelemei a regény cselekményének és kimenetelének. Ahogy Evie nyomoz Ryan után, főnöke, Mr. Smith különös játékot űz vele. Kimondottan tetszett az építkezése, illetve az előző megbízásainak a történetei is, hiszen így még jobban bepillanthattunk abba, mennyire összetett munkát is végez Evie, és a személyes indíttatását is egyre inkább megértjük. Lenyűgözött a nő precizitása, csavaros észjárása, leleményessége, céltudatossága. 

Ryant a kezdetekben nagyon kedveltem, túl szimpatikus is volt, ami feltűnhetett volna. Viszont egy ponton minden megváltozott, és a kedvelt karakter gyorsan ellenszenves lett... Nehéz volt az olvasás közben eldöntenem, ki is Ryan, mennyit tud, illetve mi a célja. 

Mr. Smith titokzatossága egyértelműen felkeltette az érdeklődésem, hiszen mint főnök, csak eltorzított hangon hallottuk beszélni, különösen odafigyelt arra, hogy elérhetetlen legyen. Csakhogy Ő egy igazi rosszfiú, és ha fenyegetve érzi magát, akár a legjobb dolgozóit is szemrebbenés nélkül kiiktatja. Evienek sietnie kell, fogytán az ideje, és főnökének köszönhetően a börtön is egyre nagyobb fenyegetést jelent. Hogy tud megmenekülni egyszerre mindkét veszély elől?

A kedvenc karakterem egyértelműen Devon volt, Evie titokzatos segítője, aki informatikai zseni, és minden felmerülő problémát megold, elhárít. Egy olyan háttérországot biztosít a lány részére, ami nélkül már nem élne. Nagyon tetszett a csapatuk dinamikája, szinte szavak nélkül is tudták, kinek mi a szerepe a következő küldetésben, és a férfi miként óvhatja meg, vagy épp segítheti Evie-t a feladatai teljesítésében. 

Minden megtalálható ebben a könyvben, amire egy olvasónak szüksége van: csavar, árulás, romantika. Bár Reese Witherspoon könyvklubjának ajánlásával is fel van címkézve, ez egy olyan pont, ami számomra nem húzóerő, inkább eltántorít. Már csalódtam a könyvklubbjának a regényeiben, így aki emiatt tart elolvasni, megnyugtatom, most tényleg jól választott. 

Ha kíváncsi vagy hogyan kötődnek egymáshoz a szálak, illetve szereted az olyan regényeket ami a végén hatalmasat üt, akkor ezt érdemes olvasnod. Erőssége, ahogy a jelentéktelennek tűnő események láncolata egy nagy egésszé áll össze. Sosem tudhatod, melyik információ morzsának lesz a későbbiekben sorsdöntő jelentőssége. Bár nem az a klasszikus thriller, mégis imádtam azt, amit számomra adott. 

A molyon 4 csillagra értékeltem.


Állomás lista:


03.15. Könyv és más 

03.17. Fanni's Library

03.19. Milyen könyvet olvassak?

03.21. This is my (book) universe


Nyereményjáték:


Mostani nyereményjátékunkban a General Press Kiadó további kötetei után nyomozunk. Minden állomáson találtok egy-egy idézetet, a ti feladatotok pedig, hogy a regény címét beírjátok a rafflecopter-doboz megfelelő helyére!

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)


Az én feladványom: "Nem lehet a miénk, amire annyira vágyunk, de ami a miénk, azt egy pillanat alatt elveszíthetjük."


Ez is érdekelhet...

0 megjegyzés

Flickr Images